Lesesirkelen 1001 bøker skal lese

Målet med lesesirkelen er å samlese titler hentet fra boken 1001 bøker du må lese før du dør. Listen har blitt redigert flere ganger, og en komplett oversikt over alle bøkene som har vært med på listen finner du her. Alle kan delta i lesesirkelen. Du trenger ikke å følge noen liste for å være med å lese, og du velger selv hvilke måneder du vil være med å lese. Hver måned har sitt tema, og du kan blogge om bøkene når det passer deg i løpet av denne måneden. Du trenger ikke å ha egen blogg for å være med å lese bøkene.

Når du publiserer innlegget ditt, lenker du til denne oversikten over lesesirkelbøkene vi har lest. Da kan leserne dine finne andre bloggere som har deltatt i lesesirkelen. Om du ikke rekker å lese ferdig boken tidsnok, kan du enten blogge om boken på bakgrunn av det du har rukket å lese, eller skrive innlegg på etterskudd. Her finner du en oversikt over de neste bøkene vi skal lese.

September 2016: Les en 1001-bok utgitt på 1960-tallet

  • Artemisias verden – Harper Lee Å drepe en sangfugl
  • Lines bibliotek – Harper Lee Å drepe en sangfugl
  • Books and Monika – Vassilis Vassilikos Z

Oktober 2016: Les en 1001-bok som er filmatisert (skriv gjerne om filmen også)

  • Artemisias verden – Thomas Mann Døden i Venedig
  • Books and Monika – Giorgio Bassani The Garden of the Finzi-Continis

November 2016: Les en 1001-bok utgitt før 1800-tallet (bok 1-76 på min liste)

  • Books and Monika – Pierre Choderlos de Laclos Dangerous Liaisons
  • Beathes bokhjerte – Johann Wolfgang von Goethe Unge Werthers lidelser
  • Lines bibliotek – Oliver Goldsmith The Vicar of Wakefield

Desember 2016: Les en 1001-bok som er oversatt fra russisk

  • Books and Monika – Aleksandr Solzhenitsyn Cancer Ward

 

496 tanker om “Lesesirkelen 1001 bøker skal lese”

  1. Meld meg på alle utenom Anna Karenina og Elskede. Godt mulig jeg blir med på de to også, men det får jeg se an i 2012. Gibbons virker gøy, boken hennes har jeg aldri hørt om.

  2. jeg er med på alle, unntatt elskede som jeg leste i fjor.

    fins det en oversikt på nettet over hvilke bøker som er med i den norske versjonen?

  3. Så gøy at dere er med på (nesten) alle! 🙂

    @Monika: Jeg har laget en oversikt over bøkene i den norske versjonen på en egen side på bloggen. Den finner du under overskriften “1001 bøker”. De første 1001 er hentet fra den norske boken, tilføyelsene under er hentet fra de engelske versjonene.

  4. Veldig flott liste! Jeg tror jeg skal være beskjeden og melde meg på de to første bøkene, Dickens og Gibbons i første omgang, og så heller se etterhvert hvis det er ok for deg:-))

    1. Klart det, bare hyggelig at du er med! Påmeldingen er bare der for å gi et hint om hvem som kommer til å blogge om bøkene, den skal ikke være noen tvangstrøye:-) Når det er sagt håper jeg du likevel rekker å bli med, for du skriver så utrolig gode innlegg.

      1. Tusen takk for det:-) og i like måte. Du skriver alltid velskrevne, originale og interessante innlegg…og så rekker du over imponerende mye! Jeg leser ikke halvparten så mye som deg..

      2. Det må være første gang noen har sagt til meg at jeg leser mye:-) Egentlig gjør jeg ikke det, men i det siste har det gått mye i noveller og lyrikk, og da rekker man mange flere bøker. Og takk for fine ord! Jeg føler selv at jeg bare gjentar meg selv og at alle innleggene mine er helt like. Dine innlegg, derimot, likner aldri på hverandre. Derfor er det alltid like spennende å besøke bloggen din.

  5. Nå har eg klikka heim ein engelsk 900 siders utgåve av Forsytesagaen, og håper på Buddenbrooks-virkning (eg hadde stor suksess med den, og elsker familiehistorie).

    1. Godt, da er vi i hvert fall to som skal lese! Jeg liker også familiehistorier, og skal lese ferdig Buddenbrooks før jeg begynner på Forsyte-sagaen. Nå som jeg endelig er ferdig med Bevareren, kan jeg endelig begynne på noe annet:-)

      1. Nå har eg fått heim Forsyte-sagaen, og den var fryktinngytende. 921 sider i innbundet form. 5 bøker som utgjer sagaen: A Man of Property, Indian Summer of a Forsyte, In Chancery,Awakening, To Let. Merkelig nok ser eg fram til å setta tennene (eller auene) i denne:-)

      2. Da er det bare å hive seg rundt mens du ennå er nysgjerrig på den:-) Min versjon er fryktinngytende den også, selv om det hjelper å ha den i tre bind. Jeg venter med å begynne på den til de andre lesesirkelbøkene er lest i tur og orden.

  6. Hei! Jeg kunne godt tenke meg å være med, men jeg har ikke egen blogg.. Hvordan er det dere gjør det, etter at dere har lest boken?

    1. Så hyggelig! Jeg har ikke tenkt ut noen konkret plan for hvordan man kan delta uten blogg, men det skal jeg finne en løsning på. Vanligvis legger alle ut sin omtale (kort eller lang) på egen blogg på bloggdatoen. En mulighet er at du skriver om boken i kommentarfeltet under mitt innlegg om boken. Hvis det blir klønete, kan jeg finne på noe annet. Men det er selvfølgelig også mulig «bare» å lese samtidig som oss andre, og kommentere på de innleggene hvor du har innspill. Diskusjonen er kanskje det mest spennende å være med på!

  7. Ja, tror kanskje jeg velger den løsningen. Er fremdeles litt usikker på om jeg rekker å lese like raskt som dere andre, så det å bare slenge meg på der jeg har mulighet 🙂 Men dette blir kjekt! Hyggelig å lese «sammen», og bli pushet litt!

    1. Ingen fare, det er ikke alltid folk blir ferdige med boken i tide, men det går fortsatt an å diskutere de delene man har rukket å lese. Veldig gøy at du blir med i lesesirkelen selv om du ikke har blogg! 🙂

  8. Hei, jeg fulgte spent med på hvordan leselista så ut til å utvikle seg og her er det mye spennende. Jeg ble så utrolig nysgjerrig på Gibbons: Cold Comfort Farm at den har jeg faktisk lest allerede! Det var jo ikke helt meningen å rote til starten, så jeg lager en kladd og lar den ligge på vent til tiden er inne;-). Jeg blir gjerne med på Dickens sånn i første omgang og så melder jeg meg på etterhvert som lesingen skrider fram. Veldig flott tiltak dette her! Hurra for deg Line!

    1. Tusen takk, Bente! Så moro at du vil være med neste år også:-) Jeg har akkurat fått Cold Comfort Farm i hus selv, og ble nå veldig nysgjerrig på hvordan den er. Det må jeg si var raskt levert! Jeg skal lese i tur og orden, og begynner med Dickens. Det vil si, aller først er det Tom Wolfe. Etter knallgode bøker av Dumas og Linna har jeg høye forventninger til den.

  9. Leser dere bøkene på norsk, eller originalt språk? Jeg er vanligvis sjeldent noe glad i oversettelser – tror at mye blir «lost in translation», og jeg er glad i engelsk. Men slik som Dickens vet jeg ikke om språket er såpass «gammelt» at det kan være lurt å lese oversettelsen. Synspunkt?

    1. Folk velger selv om de vil lese boken i original eller oversettelse, og det varierer litt hva deltakerne velger. Jeg synes Dickens kan være svært tidkrevende å lese på engelsk, og foretrekker nyere oversettelser som ikke tar seg friheter i forhold til originalen. Min norske versjon av Store forventninger tror jeg er et veldig godt alternativ; den er oversatt av Ragnhild Eikli. Når det er sagt, har jeg ikke hørt at Great Expectations skal være spesielt vanskelig å lese i original. Den er ikke like lang som en del av hans andre romaner, og hvis du er vant med å lese engelsk, tror jeg du klarer den også!

      1. Som en som leser mye engelsk litteratur på engelsk, også gammel, vil jeg si at Dickens er litt vanskelig i starten før man kommer inn i hans måte å formulere seg på. Særlig fordi Great expectations ikke skrives med avsnitt, i hvert fall ikke min utgave. Så begynnelsen av boka synes jeg var tung, men etter å ha lest sånn ca 50 sider, gikkk det mye lettere.

      2. Det er mitt inntrykk også, og jeg er veldig glad for at jeg har boken i relativt ny norsk oversettelse. Mange av de engelske pocketutgavene er dessuten satt med så liten skrift at de er tungleste selv om innholdet fenger.

  10. Siden galskapen skal lenge leve og alt det der, så slenger jeg med på alle. Jeg har lest et par av bøkene allerede, men det er bare et pluss 🙂 Så får jeg se om jeg rekker alle!

  11. Hei Line!
    jeg vil veldig gjerne være med på 2012 lesesirkelen. Ønsker å lese alle de overnevnte bøkene, men siden jeg ikke er no særlig til anmelder enda tror jeg at jeg hiver meg bare med i diskusjonene om boken og leser med dere, hvis det er greit for deg Line. Kan jo hende jeg moter meg opp til å anmelde noen av de, men vil ikke love det. Gleder meg allerede å lese Charles Dickens og håper på å få være med?

    1. Selvfølgelig! Veldig fint med flere deltakere. Du bestemmer selv om du vil skrive om bøkene, det er ikke et vilkår for deltakelse. Jeg setter likevel opp bloggnavnet ditt på listen over påmeldte, siden du har blogg. Så ser du bare selv hva du gjør. Husk forresten at du ikke trenger å være flink anmelder for å blogge om boken:-)

  12. Hei
    Sen tilbakemelding, men jeg er halvveis i «Store forventninger» og ønsker å delta i lesesirkelen om denne. Håper jeg rekker å bli ferdig, har en del å gjøre neste uke. Jeg har ikke egen blogg. Planlegger forøvrig også å bli med på «Den hemmelige historien» og «Vredens druer» – du kan godt melde meg på disse nå.

    1. Da skal jeg melde deg på de tre bøkene. Vi er ganske mange nå som skal lese Store forventninger, så jeg tror det blir nok av kommentarfelt å diskutere i for dere som ikke har blogg!

  13. Kunne du melde meg på «Grapes of Wrath» og «Beloved»? Er ganske lenge til disse her, så vet ikke om jeg husker å lese dem når jeg skal, men kan jo i hvert fall forsøke.
    Grapes of Wrath har jeg lest en gang for lenge, lenge siden, så greit å friske opp. Beloved har jeg sett filmversjonen av, utrolig rare greier, men håper på at boka er bedre.

    1. Klart det! Hvis du glemmer det, er ingen skade skjedd. Mitt tips er å lese litt om Beloved på forhånd. Jeg har hørt flere si at den kan være vanskelig å forstå, og man får sannsynligvis større utbytte av lesingen hvis man har gjort seg kjent med populære tolkninger på forhånd.

  14. Jeg må melde meg av Trainspotting, ettersom det er midt i eksamensperioden og jeg (tror jeg) har lest den før.. 🙂

  15. Kan du melde meg på Ringene fra Notre Dame. Hvis eg ikkje husker heilt feil har eg et gammalt eksemplar av denne heime på hylla mi nemlig 🙂 Og skulle gjerne fått lest den 😛

      1. Ja, Quasimodo blir byens helt 🙂 Og så er den på hele 79 sider, med masse bilder og store bokstaver 😛 Noe sier meg at det ikke teller helt under 1001 bøker, så jeg får vel være flink pike å hive meg over originalen…

      2. Disney, ass. Noen burde skrive veldig langt om hvordan de radbrekker klassiske historier for egen vinning. Mitt tips er å lese originalen først, deretter Disney-varianten med happy ending og fine bilder. Så slipper du å bli lei deg:-)

  16. Haha, jeg veit ikke om det er det lureste trikset. Da jeg var liten tok pappa meg med på kino for å se den lille havfruen. Så ble han kjempeprovosert over hvordan Disney ødela eventyret og gjorde slutten lykkelig. Så han bestemte seg for å lese det originale til Andersen for meg etterpå. Hvor hun KJEMPESPOILER…… tar livet av seg på slutten. Jeg endte opp med å bli kjempedeprimert i lange tider etterpå. Skam på Andersen som skriver om sånt i eventyr.

    1. Nettopp derfor er det viktig å begynne med den triste, og deretter lese den lykkelige. Ro i sjelen, etc. Selv om jeg tipper at den lykkelige slutten gir bismak når man vet at den er falsk. Hele poenget med historien forsvinner jo idet slutten forandres. Apropos Andersen er det et flott stykke arbeid han gjør med empatien til folk når han lar det ende sørgelig. Som piken med svovelstikkene. Trist slutt gjør som regel et mer varig inntrykk enn de eventyrene hvor alt går opp.

  17. Halloen Line,
    Jeg har allerede blogget om Cold Comfort Farm selv om datoen er i morgen. Her på Vestlandet er det vinterferie og jeg blir bortreist mesteparten av uka – uten nettkjenning, tror jeg. Jeg blir nok med på flere bøker etterhvert, men melder fra når jeg ser at det lar seg gjøre. Hva med bøker jeg har lest for en stund siden? Jeg har lest både Vredens druer og Elskede for et år siden, kan jeg være med på dem? Ha en fin uke!

    1. Du kan være med på akkurat de bøkene du vil! Du trenger heller ikke å melde deg på på forhånd, så lenge du gir meg et hint om at du har lagt ut innlegg slik at jeg får lagt til lenke og andre deltakere kan finne det. Gleder meg til å lese masse om Cold Comfort Farm i morgen, det var en herlig bok. Ha en fin uke og vinterferie!

  18. Ville gjerne melde meg på to bøker til, Forsyte sagaen og Murakami Kafka on the Beach. Jeg har lest flere av de andre bøkene også, og kommer sikkert til å «blande meg inn» i diskusjonene om Anna Karenina, Elskede og Vredens Druer!
    Riktig god påske, Line 🙂

    1. Så morsomt at du blir med på flere bøker, Clementine. Og det er bare flott hvis du blander deg inn i flere diskusjoner;-) Tidsskriftet er forresten kommet fra trykkeriet, så jeg regner med at du har det i postkassen rett etter påske. Håper du liker det. God påske til deg også!

    1. Vel, jeg tror i så fall ikke du blir den eneste som ikke rekker fristen. Jeg blir direkte imponert hvis noen i det hele tatt blir ferdig med både bok og innlegg tidsnok. Jeg blir det neppe selv, men synes det er en god anledning å bruke lesesirkelen til å motivere meg til å starte på en bok jeg ønsker å lese, men som er tidkrevende å lese. Så får det heller bli et langtidsprosjekt. Bli med, da vel! 🙂

  19. Jeg hadde en plan om å være både sosial og få tid til å lese en del – jammen gikk det ikke så værst. Det er vanskelig å være sosial når en bok som The Moonstone ligger og lokker, men heldigvis har jeg fått et greit rykte om å være utrolig pinglete når det gjelder krim på TV, så jeg kunne med god samvittighet stikke av til boken min. Jeg har nå sjekket leselisten og melder meg på The Moonstone, Anna Karenina, Den hemmelige historien og Forsyte-sagaen. Jeg leste Vredens druer og Elskede i fjor, så derfor blir jeg ikke med på disse. Jeg begynte på The Hunchback, men ga opp etter hundre sider, kanskje leser jeg den seinere, men foreløpig er den lagt til side. Nå skal de siste timene av påskeferien nytes med å lese reisebok fra Canada av Helleve, Hovland og Kaldestad.

    1. Sier du det? Det er det første jeg har hørt om Moonstone før nå, så nå gleder jeg meg til å begynne på den. Visste ikke helt hva jeg skulle vente meg da den ble valgt til lesesirkelen, siden det ikke var jeg som foreslo den. Jeg skal melde deg på de andre bøkene, så bra at du vil være med på mange av dem. Du er jo en av dem som vanligvis fullfører i god tid, og vel så det. Jeg har begynt på Agatha Christie nå, og endelig kom den gode påskestemningen. Poirot blir aldri feil, særlig ikke når han har Hastings på slep. Etter det skal jeg gjøre en innsats for å lese videre i Hunchback, jeg har vel også lest ca hundre sider så langt.

      1. Jeg hadde heller ikke hørt om The Moonstone, men det var en fulltreffer! Du har nok mange gode bokvenner med en vid lesererfaring. Vi får ta det som en av lesevettreglene: Lytt til erfarne bokfolk! 😉

      2. Det er så sant som det er sagt! I akkurat dette tilfellet tror jeg imidlertid det var Bokelskerinnens forslag, og hun har ikke lest den. Da håper jeg hun ser kommentaren din og rekker å bli med på boka:-)

    1. Så bra, da skal jeg begynne å kikke innom bloggen din igjen! Jeg gleder meg også til Steinbeck, må bare komme meg gjennom resten av bøkene først…

  20. Heisann,masse fine titler ovenfor og jeg vil gjerne være med på «Vredens Druer» av Steinbeck og Jane Austen med Northanger Abbey.

      1. Takk:) Men det er noe jeg lurte på, hvis jeg blir ferdig å lese de to bøkene ovenfor kan jeg publisere bokomtalen før den angitte datoen,eller må jeg vente ?:)

      2. Du kan selvfølgelig legge ut innlegg om bøkene når du vil, det er jo din blogg! Litt av poenget med lesesirkelen er at vi prøver å lese bøkene omtrent samtidig, så det spiller ingen rolle om du legger ut innlegget en dag eller to i forveien. Men legger du ut innlegget en eller to måneder før, blir det kanskje litt vanskeligere å regne det som del av lesesirkelen, for da har de fleste ikke begynt på boken engang. Det viktigste er uansett å lese gode bøker og blogge om det man vil når man vil, så gjør det som passer deg best:-)

  21. Hei igjen,det ser ut som jeg ikke rekker å lese «vredens druer». Har en del pensum som jeg må få lest så jeg har ikke fått lånt boka ennå.
    Men den andre boka jeg har satt meg opp på rekker jeg:)

  22. Forsyte-sagaen, oktoberboken har jeg lyst å lese på norsk. Du vet ikke tilfeldig hva de norske bøkene heter og hvilke rekkefølge de kommer? Prøvde å finne det ut, men ble helt forvirret:)

    1. Godt spørsmål! Jeg har Forsyte-sagaen på norsk i ti bind, men tror det bare er tre av dem som tilhører den opprinnelige Sagaen. Jeg anbefaler deg å stikke innom biblioteket ditt så fort som mulig og bestille bøkene. Og så tror jeg (uten å være sikker) at bøkene du leter etter heter «Til leie», «Skilsmisse» og «Den rike mann». Hvis du får tak i de norske bøkene, er det bare å si fra hvis du ikke vet hvor du skal begynne, så skal jeg finne ut av det. Jeg må uansett finne ut av det før jeg begynner selv, og jeg husker at jeg klarte det for et år siden:-)

      1. Fant denne listen på Finn.no for noen som prøvde å selge serien på 10 bind, da ble rekkefølgen slik på bøkene:

        Nr. 1 – Den rike mann
        Nr. 2 – Skilsmisse
        Nr. 3 – Til leie
        Nr. 4 – Den hvite ape
        Nr. 5 – Sølvskjeen
        Nr. 6 – Svanesang
        Nr. 7 – På forsyte børsen
        Nr. 8 – Ventetid
        Nr. 9 – Blomstrende villniss
        Nr. 10 – Over elven

        Fant da første boken på biblioteket og har allerede lagt den av:) Så det er de tre første da som sikker gjelder til lesesirkelen:) Takk for hjelpen:) Var ikke lett å finne ut av det:)

      2. Bare hyggelig! Så flott at det ordnet seg. Du er en imponerende deltaker å ha med i lesesirkelen, som går rett på mursteinene og hopper over de kortere bøkene. Sterkt! Håper du liker den:-)

  23. Nytt år nye muligheter:) Har jo oppdaget at jeg liker klassikere, og jeg har oppdaget nye favoritter ved å være med her, så det vil jeg gjerne fortsette med. Hvis jeg får lov?:) Leser da bare de som finnes på norsk:)

    1. Klart du får lov! Jeg blir ekstra glad når andre lesere oppdager at de liker klassikere… Da smelter jeg 🙂 Jeg tror de fleste av bøkene i 2013 finnes på norsk, så det burde være enkelt å få tak i dem på biblioteket. Flott å ha deg med videre, Isabella!

      1. Så bra å høre, ser det er mye bra i vente til neste år også:) Blir spennende!:) Takk for at jeg får være med:) Og takk for at du har ordnet så fin lesesirkel:)

      2. Ja, jeg tror vi har stemt fram utrolig mye bra og variert for 2013. Jeg gleder meg allerede 🙂 Og tusen takk for fine ord. Jeg synes det er kjempehyggelig at du og andre vil være med å lese 1001 bøker sammen med meg!

  24. Da hiver jeg meg med på neste lesesirkelbok jeg klarer tidsmessig, og så skal jeg forsøke å følge fremover. Det betyr at jeg blir med på Ann Radcliffe’s – The Mysteries of Udolpho med bloggdato 25. november. TIPS: denne boka kan man laste ned gratis fra Amazon på engelsk 😀

    1. Så gøy, Marianne! Veldig stas hvis du rekker å være med på flere av bøkene! Det geniale er at mange av de eldre titlene er gratis tilgjengelig på nett (The Monk også), så da trenger det ikke å koste ei krone å være med å lese. Selv leser jeg bare papirbøker, men jeg tror det er ganske mange av de andre som har Kindle og annet nymotens leseutstyr 😉 Takk for bra tips – igjen!

      1. Og dah har jeg omsider offisielt kastet meg på lesesirkelen. Startet nettopp med «Udolpho», en malende start og brå overgang fra fortellerteknikken til Christian Valeur og boka hans «PUSLING!!!» kan man trygt si 🙂
        Du må gjerne notere meg ned på alle 1001-bøkene fremover. Jeg ser jeg har ikke lest noen av de du har planlagt, gøy!

      2. Will do! Kjempegøy at du blir med på alle bøkene fremover, jeg skal prøve på det jeg også! Akkurat nå leser jeg om amerikansk kultur, men Udolpho blir første bok ut etter at oppgaven er levert. Jeg har også fått Pusling fra Aschehoug, og funderer på om det kan være passende lektyre for juleferien. Man trenger noe morsomt å lese hvis man skal holde ut mørketida i nord:-)

    1. Kan du sette meg også opp på «To kill a Knockingbird» også. Den skulle jeg ha lest i år, men det ble ikke slik. Nå har jeg anledning til å lese den i 2013 i stedet 🙂

  25. Jeg melder meg på «Kafka på stranden» i januar. Så får vi se videre utover i 2013 om jeg melder meg på flere. 🙂

  26. Hurra! Jeg har ventet lenge på desember og at jeg kan melde meg på til neste år. Jeg er med på alle unntatt Murakami siden jeg ikke vil lese den på nytt. Gleder meg 😀

    1. Strålende! Jeg skal lage et eget innlegg senere i måneden hvor jeg presenterer alle bøkene, der folk kan melde seg på det de vil. Jeg er spent på hvor mange vi blir til slutt! Morsomt blir det uansett 🙂

  27. Shit, det var visst en del jeg ville være med på her. Jeg må nok justere lesesirkelmålet mitt for 2013 opp noen hakk. Jeg er garantert med i februar, mars, juli og september. Murakami hopper jeg over. Det er noen andre jeg muligens blir med på, men det får vi ta når vi kommer så langt. Forresten, hvilken bok skal dere lese i november?

    1. Der kan du se, det er fort gjort! Men du trenger jo ikke å endre lesemålet selv om du blir med på noen ekstra bøker? De du skal være med på regner jeg som hyggelig fritidslesning, bortsett fra Tolstoj. Jeg tror ikke det blir noen tøff sak å komme gjennom resten. Hva mener du: November neste år eller nå i desember? I november 2013 skal vi lese Michael Cunningham The Hours og i romjulen i år skal vi lese M.G. Lewis The Monk.

  28. Jeg mente november neste år. Takk for info! Det er lenge siden jeg har lest Nemirovsky. Hun har vært en av favorittene mine de siste årene, men i år har hun blitt helt glemt.

    The Monk blir jeg forresten også med på. Jeg gleder meg faktisk ganske mye til den.

    1. Så bra at du blir med på The Monk også! Jeg er spent på den og skal begynne snart. Endelig en lesesirkelbok som er kort! Det trengs. Nemirovsky gleder jeg meg også til å lese, og det skal godt gjøres at en roman fra andre verdenskrig kjeder meg. Murakami gleder jeg meg ikke fullt så mye til.

  29. Hei, eg blit gjerne med i februar, mars, april, juni og august. Får sjå om det blir fleire etterkvart. Gler meg til å lese ei til boka av Jane Austen etter å ha lese første boka i sommar, og elles blir det morosamt å oppdage nye forfattarar!! 🙂

    1. Supert, Mai Lene! Velkommen til lesesirkelen 🙂 Det er mange år siden sist jeg leste Jane Austen, så jeg gleder meg også veldig til den. Gjennom de tidligere lesesirkelbøkene har jeg dessuten oppdaget mange nye favoritter, og håper at det blir enda flere i 2013!

    2. Eg trur eg må mede mef av bøkene i mars og i april. Har dessverre alt for mykje lesestoff som ligg og ventar (eller dessverre og dessverre. Kanskje endå meir lystbetont og ) så eg trur eg konsentrerer meg om det, så blir eg med for fult igjen seinare 🙂

  30. Så vakkert syn:) Mye å glede seg til her:) Gleder meg spesielt til «Kafka på stranden», «Northanger Abbey», «To the Lighthouse», «Krig og fred» og «To Kill A Mockingbird». Blir ett spennende nytt leseår:) Har nettopp sett «Krig og fred» på film og jeg fikk veldig lyst å kaste meg over bøkene da, de er sikkert kjæåmpe fine. Også likte jeg jo Anna Karenina veldig godt:) Morsomt å se så mange har kastet seg på, blir morsomt å lese omtalene. Håper jeg får lest flere av lesesirkelbøkene enn jeg har gjort hittil, for det har jo ikke gått helt etter boken, hehe:)

    1. Jeg gleder meg til det meste, bortsett fra Murakami. Den er så lang at det blir tungt å fullføre hvis jeg ikke liker den. Ellers blir det bra! I år ble det litt for mange tunge bøker på rad, men neste år får vi det til. Og det må jo bare bli gøy med så mange nye deltakere! Jeg håper du rekker å bli med på mange av bøkene, Isabella!

  31. Jeg må bare si – jeg har lest ferdig The Monk. Alt. Hvert eneste ord. Hvilken skikkelig f… av et utyske munken var! …og hvilket indre landskap forfatteren var i besittelse av, dengang på slutten av 1700-tallet… Man kan jo begynne å lure… For alle som lurer på om de orker å lese: LES og bli forskrekket!

    1. Er det såpass, altså? Nå gleder jeg meg skikkelig til å begynne på den. Jeg er litt forsinket (som vanlig), men er utålmodig etter å finne ut hvor ond en 1700-tallsmunk kan være. Det lover godt som førjulslesning, og jeg er definitivt klar for å la meg forskrekke! Samt mektig imponert over hvor tidlig du ble ferdig med boken.

      1. Man lærer så lenge man har lever, har jeg forstått… Klok av skade etter «Udolpho» gikk jeg løs på denne med god margin. Kunne ikke stoppe! Nokså utrolig, om jeg må si det selv. Munken er like from som en østerriker vi leste mye om i avisene for noen år siden. Gled deg 🙂 Sengen venter… 13 timers arbeidsdag idag… *phhiuuhh*

      2. Nettopp, da stemmer 1001-omtalen ganske godt likevel. Jeg får bare satse på at jeg klarer å styrtlese den i julen, etter eksamen, og at han ikke er så ond at jeg blir mørkredd av det. Det er en ubeleilig ting å være i mørketiden i nord 🙂

  32. Da er vel tiden inne for å melde seg på lesingen for 2013? Jeg har lest noen av bøkene på listen slik at de hopper jeg over men altså – meld meg på:
    Storm i juni, Dommeren og hans bøddel, Northanger Abbey, Det røde rommet, A Confederacy of Dunces, To kill a Mockingbird og Krig og fred – og så får jeg se hva som blir desemberboken – synes vagt å huske at jeg har lest Krauss, men den tåler kanskje en lesing til…. Uansett her er det mye å glede seg til, tror jeg.

  33. Eg kjenner eg har ordentleg lyst til å lese Kafka på stranden om igjen, så eg blir med på januar. Röda rummet og To the lighthouse har eg hatt ståande i bokhylla mi lenge, dei vil eg og lese saman med dykk. Og så tell eg litt på knappane om eg skal kaste meg med på Krig og fred. Anna Karenina var ei stor lesaroppleving i fjor vinter, så eg har litt lyst til å lese meir Tolstoj.

    1. Så gøy å få en Murakami-fan med på Kafka på stranden! Jeg er spent på om jeg kommer til å like bøkene hans eller ikke. Det lureste med Krig og fred er sannsynligvis å begynne veldig tidlig å lese sånn at man har god tid. Spesielt for meg, som må lese 600 sider Anna Karenina før jeg begynner.

      1. Knis. Anna Karenina er veldig god, altså! Mi oppskrift på den, er å vere sjukemeldt og ikkje gjere noko anna enn å lese i ein månad. Då går det ganske fint. Men begynne tidleg høyrest lurt ut. Eg er veldig glad i Kafka på stranden. Det er lenge sidan eg har lese ho nå, så eg gleder meg til å lese ho om igjen.

      2. Enig, den er veldig god! Men så lang, så lang… Planen min er å lese den som en del av opprydningsprosjektet mitt, hvor jeg fullfører alle bøker jeg har begynt på. Først Buddenbrooks, så Elskede, deretter Anna Karenina. Alle bøkene er virkelig gode, så det burde bli en fornøyelse. Jeg gleder meg til å lese Kafka på stranden av mer sosiale årsaker: Da kan jeg endelig delta i alle Murakami-samtalene folk har.

      3. Buddenbrocks har eg tenkt å lese, heilt sidan eg var i Lübeck for fem og eit halvt år sidan. Eg blei heller aldri ferdig med Elskede, men eg trur eg må begynne på nytt på den. Anna Karenina er litt arbeid, men det er definitivt verdt jobben. Eg gleder meg veldig til å sjå den nye filmatiseringa i februar.

      4. Buddenbrooks var tunglest da jeg begynte på den for to år siden, men hadde forvandlet seg til et fornøyelig mesterverk da jeg tok den frem igjen i november. Den er omstendelig og detaljert uten noe egentlig plott, men Thomas Mann skriver som en gud. Jeg gleder meg stort til å lese den ferdig på nyåret. Jeg skulle gjerne ha sett filmatiseringen av Anna Karenina, men jeg er allergisk mot Keira Knightley og skal i alle fall ikke se filmen før boken er lest. Jeg er redd hun kommer til å ødelegge alt med den latterlige trutmunnen sin.

      5. Det har eg ikkje tenkt på ein gong, så eg trur ikkje eg har noko imot Keira Knightly. Men eg liker generelt best å lese boka først.

      6. Det er en hang up jeg har som andre ikke skjønner, men som er så sterk at jeg får lyst til å hyle når jeg ser henne. Dessuten synes jeg ikke hun er en overbevisende skuespiller, og det er desto mer graverende. Bok før film fungerer som regel best, ja, selv om jeg da som regel blir skuffet over filmen.

      7. Avstand mellom bok og film er uansett avgjerande for min del. Eg har likt adapsjonar betre, etter at eg begynte å tenke på dei som regissøren si tolking av boka. Før forventa eg ei filmatisering av lesaropplevinga, og då blei eg alltid skuffa (med unntak av filmatiseringa av Låt den rätta komma inn, kor regissøren la vekt på det eg syntest var viktigast ved boka). Men på eit eller anna tidspunkt begynte eg å synest det var interessant å slutte med å samanlikne bok og film og sjå på filmen som ei tolking av boka. Og det synest eg framleis.

      8. Hva jeg forventer av filmen avhenger mye av hvilken bok og type produksjon det er. Jeg er enig i det med tolkning, men blir likevel irritert når regissøren går bort fra essensen i boken og endrer på elementer for å få dem til å passe inn i Hollywood-malen. «Slumdog Millionaire» er et godt eksempel. Filmen holder seg tett opp til boken, men gjør likevel gjennomgripende endringer som svekker historien og virker helt unødvendige. Ringenes herre liker jeg imidlertid bedre på film, siden bøkene er for omstendelige for min smak. BBC-versjonen av Pride and Prejudice fra nittitallet er det mest perfekte eksempelet jeg har sett på en adaptasjon. Den er så god at det er umulig for meg å lese boken uten å se for meg skuespillerne i deres respektive roller.

      9. Ja, det er eg einig med deg i, Pride and Prejudice, altså! Det må jo vere den perfekte adapsjonen. Der er jo replikkane veldig godt ivaretatt og. Ringenes Herre hadde eg nok aldri orka lese ferdig, viss filmen hadde komme ut. Men eg pressa meg gjennom del fem (som for meg blei den tyngste delen) for å finne ut korleis det gjekk, året før filmatiseringa var på veg. Det er ikkje heilt min sjanger, akkurat.

      10. Jepp! I Pride and Prejudice har de klart å bevare det aller meste fra boken, og jeg kommer i farten ikke på noe annet som skurrer enn et par scener hvor Mr Darcy har kjærlighetssorg over Elizabeth. Men det kan man godt tåle når resten av de seks episodene er spot on. Huff, nå gruer jeg meg til å lese siste del av Ringenes herre. Den skal leses neste år, jeg har utsatt det lenge nok nå. Jeg får prøve å tvangslese i små porsjoner mellom forhåpentligvis mer fengende bøker.

  34. Jeg prøver virkelig å kvinne meg opp til å bli ferdig med Anna Karenina. Virkelig. Jeg leste en tredjedel for mange år siden, og bestemte meg for å starte igjen nå. Har lest et par hundre sider, og jeg elsker det, men det er en utfordring å komme gjennom. Jeg gruegleder meg til den nye filmen siden jeg også har et stort problem med Keira Knightley… Men traileren ser utrolig flott ut, og det virker som om de har kommet fram til noen artige løsninger. Tror derfor likevel at jeg må se den.
    Buddenbrooks er et prosjekt jeg tror at jeg venter litt med. Jeg så en serieversjon av den på TV for ikke så lenge siden, og den var ikke det helt store. Da er den mye omtalte BBC-versjonen Pride and Prejudice uendelig mye bedre.

    1. Basert på første halvdel av Buddenbrooks kan jeg tenke meg at den egner seg dårlig som tv-serie. Verken karakterer eller plott er spesielt interessant i seg selv, og alt ligger i måten Mann skriver om dem på. Boken er omtrent like utfordrende å lese som Anna Karenina, så du gjør nok lurt i å vente med den. Jeg anbefaler ikke å følge mitt eksempel med å lese Anna Karenina, Buddenbrooks, The Mysteries of Udolpho og Moby Dick parallelt. Veldig godt å høre at jeg ikke er alene om mitt Keira Knightley-problem! Dessverre spiller hun i mange filmer jeg kunne tenke meg å se, men som jeg dropper bare på grunn av henne. Hvis du ser filmen og liker den, skal jeg imidlertid revurdere det. Kanskje har de filmet henne i en belysning som demper effekten av den bevrende trutmunnen sånn at det går an å få med seg replikkene hennes istedet.

  35. Haha! Ja, jeg ser bare den trutmunnen hennes når hun er på skjermen. Huff, hun er skrekkelig. Den eneste filmen med henne jeg har tålt å se er «Bend it like Beckham». Men da var hun veldig ung, og ikke helt ødelagt enda.
    Da venter jeg definitivt med Buddenbrooks til jeg er ferdig med Anna Karenina. Jeg har noen hull når det kommer til tysk litteratur, så jeg har lyst til å tette de etterhvert. Russerne er jeg generelt ganske glad i, men har tidligere valgt meg de ikke fullt så absurd tjukke romanene. Jeg tok et par emner i russisk litteratur (oversatt) i Gøteborg, og kom over mye bra, men da var det ikke tid til å lese mursteinene.

    1. «Bend it like Beckham har jeg ikke sett. Jeg så henne første gang i «Love Actually» før hun ble ordentlig kjent, og husker at jeg spådde henne en laber karriere pga den tilgjorte mimikken. Hvis hun hadde tenkt litt mindre på å gjøre seg til og litt mer på rollen, ville hun ha vært en mye bedre skuespiller. Jeg har stort sett bare lest kortere tyske romaner siden jeg leste mesteparten gjennom tyskstudiet for ti år siden. Men jeg liker tyskspråklig litteratur veldig godt, og Buddenbrooks har så langt bare bekreftet det. Russisk litteratur er jeg bortimot blank på, og har store planer om å få lest mer Tsjekhov og Gogol, samt Turgenjev. Vi får se hva jeg får tid til mellom noen tusen sider Tolstoj!

      1. Siden jeg kan finne på å være litt nerdete, så har jeg sett første Pirates of Caribbean med kommentarer, hvor frk. Kneightly kommenterte. Hun kommenterte flere ganger trutmunnen sin selv, lettere oppgitt 😛

        Filmen Pride &Prejudice blir en altfor hurtig versjon for en som har sett mini-serien til BBC mange ganger…

      2. Haha! I KNEW IT!!! Så kan man være riktig giftig og spørre frk. Knightley hvorfor hun da ikke slutter å trutmunne så mye når hun med egne øyne har sett hvor kleint det ser ut? Pride and Prejudice-filmen har jeg ikke sett pga – nettopp – Keira Knightley. Hun får bare ikke lov til å ødelegge Jane Austen og Elizabeth Bennet for meg! Onde kvinne.

  36. Nei men har du sett på maken… «Kafka on the Shore» kan ikke kjøpes til Norge fra Amazon.com…!!! Det er en første gang for alle ting… *surmuler* Har nå kjøpt papirbok-murstein-varianten på norsk… det er den første boka jeg har kjøpt i papirformat (med unntak av fagbøker) etter lesebrettet kom i hus!!! *hrmmff*

    1. Er det sant? Jeg trodde Murakami var allemannseie og ble pushet på alle fronter? Så irriterende! Og veldig merkelig. Da håper jeg at du i det minste liker boken, sånn at det ikke blir helt bortkastet! Og hvis det samme skjer en gang til: Løp til biblioteket!

      1. Jeg ble litt overrasket ja… Etter jeg fikk kjøpt papirboka på nett (billig billig, koster jo mer å ta ferja over for å låne på biblioteket!) så kom jeg på at sambo’en har amerikansk Visa koplet til en av sine Amazon-kontoer…så han kunne jo kjøpt den… Kan ikke huske på alt i julestria 🙂 Satser på at Kafka er bedre enn «Elskede Sputnik» av Murakami. Den var i beste fall … rar… 🙂 Når jeg tenker enda lenger og kopler Franz Kafka med Murakami, så får jeg fullstendig feilkopling i overetasjen… Tror jeg skal slutte å tenke nå…
        Nettopp lest ferdig bok 2 i en thriller-trilogi som jeg koser meg med for tiden. Hadde planlagt å lese nr. 3 i januar, men plutselig ble den tilsendt meg fra Amazon whispernet. Merkelig du … 😀

      2. Haha, det sier sitt om norsk samferdsel! Uten å ha lest noe som helst av Murakami kan jeg garantere med 99% sikkerhet at Kafka er bedre enn Sputnik. Det er det alle sier. Men jeg kan ikke garantere at den ikke er rar. Det er på en måte min frykt for Murakami kjapt oppsummert, at det skal bli for urealistisk og pussig. Som Silje sa det tidligere idag: Hun vil lese boken fordi hun elsker katter og merkelige greier. Jeg elsker også katter, men merkelige greier? Det kommer helt an på. Likevel. Jeg digger Kafka skikkelig, han er så sinnsykt vittig, og jeg blir muggen hvis Murakami har gjort noe stygt med Kafka. Men nøyaktig hvordan Kafka brukes i det snodige japanske katteuniverset, klarer jeg ikke å forestille meg. Jeg tror helt ærlig at jeg aldri noensinne har vært så spent på en bok før. Det kan gå alle veier!

      3. Det er det det kan, og jeg ser også fram til å lese boka! Skal ikke begynne på den før januar, jeg har et par til på planen før årets utløp.. Er blitt fryktelig organisert når det gjelder hva jeg skal lese fremover. Får ikke håpe det går ut over impulsbøkene… Tilbake til Kafka og Murakami. Jeg ser heller ikke umiddelbart koplingen, men katter og merkelige greier elsker jeg! (to katter og en hund i hus – kattene er sjef 😉 Spesielt merkelige greier! Det er det jeg leser nå, Ring-trilogien av japaneren Koji Suzuki. Jeg prøver å få hodet rundt de uforklarlige tingene som skjer i bøkene, problemet/utfordringen er at forklaringene på det underfundige virker så troverdig og vitenskapelig begrunnet at jeg nesten begynner å tro på dette herre. Selv om fornuften sier meg at det er umulig! Og verden består. Enda. Dommedag er herved avblåst igjen… og rushet for å kjøpe 12:21 av Dustin Thomason og få den lest før verdens undergang må vel nå være over 🙂

      4. Jeg har – og dette er ikke tull engang – planlagt en edruelig og ensom nyttårsaften KUN for å stå opp grytidlig første nyttårsdag og kaste meg over Kafka på stranden. Etter to år med blogg har jeg sett at alle leseplaner går til helvete allerede i januar, og det skal de pokker meg ikke gjøre i 2013! Yes, jeg er en meget dedikert leser/blogger, og Murakami skal jeg naile med god margin. Impulslesing er jeg ikke så bekymret for, ettersom jeg ikke eier et impulsivt bein i kroppen. Men dere som har det må for all del holde fast på det! Hvem vet hva dere ellers vil gå glipp av. Katter er alltid sjef, over både hunder og mennesker. Jeg har endelig noen uker fri fra mine to Oslo-puser som holder meg våken om nettene med nykkene sine, bare for å komme hjem til Dronningpus i Saurons land som vekker hele huset midt på natten med illsinte hyl bare fordi en nabokatt har vært så frekk å spasere inn på HENNES tomt. Hvis det finnes enda en japaner som skriver om merkelige greier, lurer jeg på hvorfor ikke norske forfattere også kan skrive om det? Det trengs mellom alle gørrkjedelige oppvekstromaner. Jeg gleder meg til anmeldelse! Dommedag, ja. Det blir INGEN dommedag før jeg har lest alle 1001 bøker! Jeg skal gå i graven med plettfri 1001-samvittighet.

      5. Bevares! Dedikert indeed! Jeg er imponert! Selv skal jeg også ha en veldig behagelig start på 2013. Kun 2 par samlet på nyttårsaften, stille og rolig, og nyyyte 1.januar – garantert med ei bok! Kanskje jeg har fått Kafka i snail-mailen til da? Optimist har jeg alltid vært! Og impulsiv… De to går ikke alltid like godt sammen når det gjelder leseplaner, derfor blir 2013 annerledesåret. Jeg skal planlegge – og lese – og planlegger med 2 impulsbøker i måneden. Planlagt impuls.. kan det kalles impuls, tru? Jeg savner også merkelige bøker fra norske forfattere. Oppvekstromaner er det tråeste jeg leser… eller, ikke leser! Jeg har likevel funnet meg noen gode, norske bøker i 2012. Innimellom..
        I sommer fikk vi (fant vi!) ny kattunge fra hagen (mor overkjørt på hovedveien). Den første katten vår kom også slik i hus. Men til forskjell fra «gamlå» som nå er 9 år, stille og rolig og «prater» med lav, men bestemt stemme, så har vi fått en hannkatt i hus som har mistet volumkontrollen et sted på veien. Han kan vekke folk fra de døde, og går til angrep på bevegelige kroppsdeler når du minst venter det. Navnet ble enstemming vedtatt Traktor, og han maler som en John Deere på tomgang! Gamlå sjefer likevel med hård hånd, men går noe mer stille i dørene. Ikke helt uforventet så sover nå Traktor ute! Inne blir det bare bråk av…

      6. Ja, jeg håper at det lønner seg å starte det nye året med dedikasjon og sterk disiplin, men erfaringen viser typisk nok at det alltid kommer noe i veien. Vi får se, men jeg er sterk i troen! To impulsbøker i måneden er bra, jeg har planlagt noe liknende selv (ut fra det som står i bokhyllen). Det må da kunne kalles impuls når man har hundrevis av bøker å velge mellom, selv om man planlegger å lese innenfor visse rammer. Total impuls blir man bare gal av, utvalget i verdensbiblioteket er for stort! Volumkontrollen på katter er like individuell som hos mennesker. Min lille kattefrøken i Oslo rotet seg bort for et år siden og var savnet i fem måneder. Utrolig nok kom hun til rette igjen takket være Dyrebeskyttelsen, men etter det har hun vært sjeldent pratsom og klengete. Hun hyler og roper og har like mye på hjertet som meg. Og så kjefter hun på meg når jeg er på kjøkkenet og prøver å være flink husmor. Aller helst vil hun at jeg skal sitte rolig foran pc’en og skrive. Da ligger hun på skrivebordet og maler som en skurtresker. En skikkelig bloggpus er hun. Husarbeid er dumt, blogging er bra. Brum, brum. Heldigvis er hun godvenn med broren sin, så der er det ingen problemer. De lekeslåss ofte, men for det meste vasker de hverandre i ørene.

  37. Selv om fjoråret ikke ble noen suskess, så er jeg en ukuelig optimist og melder meg på Kafka på stranden, Storm I juni, Northanger Abbey, Det røde rommet, To Kill a Mockingbird, The Handmaids Tale. Dette er alle bøker jeg har planer om å lese i nær fremtid, så da bør det jo være håp. Krig og fred har jeg også stående, men tror at den blir litt i tykkeste laget. Blir ejg med på den, så slenger jeg meg med på den sånn i siste liten 🙂

    1. Det er notert! Årets bøker krevde voldsom innsats, så det bør bli mye lettere å delta i 2013. Jeg er mye mer bevisst på kombinasjonen lengde og vanskelighetsgrad når jeg velger alternativer nå; enten lang eller tung, men helst ikke begge deler. Hehe, jeg tror aldri jeg har hørt noen vurdere å slenge seg på Krig og fred i siste liten før, så den var frisk! 🙂

  38. Jeg prøver på ny frisk i 2013 og melder meg på lesesirkelen igjen. Jeg datt litt av dette året, men satser på å henge med i det nye året. 🙂

  39. Hei! Så flott at man kan delta her hvis man vil, Jeg har nettopp skaffet meg nyeste versjon. Kafka på stranden e rikke der, men den har jeg lest. 1Q84 er derimot med. Jeg ønsker i første omgang å melde meg på VIrginia Wolfs Til fyret og Lee Harpers To kill an mockingbird, og så får jeg studere de andre nærmere om jeg velger å bli med før..:) Ha et godt nytt år..)

    1. Ja, bli med oss og les, Anita! Det pleier å være gode bøker, med en og annen nedtur innimellom. Jeg har funnet mange nye favoritter gjennom 1001-listen. Men det morsomste er egentlig å se hva de andre i lesesirkelen har ment om bøkene, siden vi leser så utrolig mye forskjellig og har noenlunde forskjellige litterære preferanser. Ha et godt nyttår, du også! Det er like før nå:-)

  40. Hei! Dette var en kjekk lesesirkel! Jeg får nok ikke til å lese samtlige bøker, men kan melde meg på disse: Irène Nemirovskys «Storm i juni», Jane Austens «Northanger Abbey», Virginia Woolfs «To the Lighthouse», Harper Lee`s «To Kill a Mockingbird», Margaret Atwood`s «The Handmaid`s Tale», og Michael Cunninghams «The Hours».

    1. Velkommen til deg også! Veldig gøy med nye folk i lesesirkelen! Halvparten av bøkene er sikkert nok i første omgang, ja, jeg skal være glad hvis jeg klarer så mange selv:-)

  41. Jeg har skrevet i målsetningene mine for 2013 at jeg skal lese minst halvparten av bøkene i denne lesesirkelen, men plutselig slo det meg at jeg helt har glemt å melde meg på. Men hvilke skal jeg lese da? Fire av dem står i hyllene mine allerede og passer dermed perfekt også til off-the-shelf lesing (januar, februar, april og juni), men det er flere av de andre jeg har lyst til å lese også. (I motsetning til Murakami, som jeg merker jeg allerede har begynt å utsette. Skjerpings, skjerpings!)
    Nei, man skal da ha ambisjoner for svingende. Meld meg på til alle! Så skal jeg begynne med Murakami. Snart. Må bare lese ferdig en julepresang først.

    1. Det kaller jeg heftige ambisjoner! Jeg melder deg på alle bøkene, og så kan du heller bare si fra hvis du ombestemmer deg. Jeg har begynt på Murakami etter å ha gruet, jeg også, men synes den er lettlest så langt. Ingen grunn til å utsette den, med andre ord! Om den er spesielt god er det derimot for tidlig å si noe om. Jeg håper det, selvfølgelig.

  42. Heisann! Jeg kunne tenke meg å være med på alle bøkene, sånn i utgangspunktet. Utenom Harper Lee for den har jeg lest en gang, og jeg føler det holder.Om det ikke er for seint da? Lurte også på om jeg kunne få kopiere 1001 lista di å bruke på bloggen min?
    veldig gøy med et klart mål 🙂

    1. Så gøy! Klart du kan være med, det er aldri for sent å melde seg på her. Bare kopier listen, du, men jeg blir veldig glad for lenke siden det er et helsikes arbeid å sy alle listene sammen! Dessuten er ikke listen ferdig ennå:-)

  43. Jeg prøver igjen! 🙂 Får jeg være med på Storm i juni, Northanger Abbey og History of love?! Jeg har faktisk lest fire av de andre bøkene som er satt opp i år, men uansett tror jeg tre holder lenge for meg, altså…

  44. Tilbaketråkk: Godt nyttår! « KNIRK
  45. Eg melder meg på alle lesesirkelbøkene frå februar, så kan eg heller melda meg av seinare viss det ikkje passer seg ein månad:-)

      1. Skal eg nokon gong bli ferdig med 1001-bøkene så er det bare å lese. Får eit ekstra push bak med lesesirkelen og:-)

  46. Hei! Jeg klarte ikke mange bøker i fjor, men prøver igjen i år siden jeg ser at det er et par bøker på lista som jeg allerede har lest (hehe). Jeg melder meg på «Storm i juni» som har stått i bokhylla mi i noen år, Northanger Abbey, To the Lighthouse, A Confederacy of Dunces, To Kill A Mockingbird og The History of Love. Kanskje jeg slenger meg på andre bøker underveis, vi får se 🙂 Krig og Fred står jo høyt på lista over bøker jeg må lese, men skal jeg være realistisk så blir den ikke lest i år heller.

    Gleder meg til å komme i gang med lesesirkelen igjen, veldig stas å lese «sammen» med så mange andre 🙂

    1. Velkommen tilbake i lesesirkelen! Det er aldri for sent å prøve på nytt 🙂 Nå begynner vi dessuten å bli så mange deltakere at vi virkelig får utnyttet bloggkollektivet!

  47. Hei, jeg vil gjerne melde meg på alle! (Har lest Kafka på Stranden og A Confederary of Dunces før, så der avstår jeg, men ellers er jeg med!)
    Linn

  48. Hei og takk for sist 🙂 Jeg henger meg på Northanger Abbey, Til fyret og A Confederancy of Dunces i første omgang. Det er mulig det blir flere, det er feks lenge siden jeg leste To Kill a Mockingbird.

      1. Ja, det må vi gjenta litt oftere, synes jeg 🙂 Jeg håper at jeg får Storm i juni snart, slik at jeg er helt sikker på å bli ferdig med den før datoen. Ellers så er allerede noen av dem i hus.

      2. Ja, det må vi absolutt! Jeg håper du får tid til å komme på krimfestivalen i mars 🙂 Jeg ble ferdig med Kafka på stranden i dag og trenger en friuke fra lesesirkelbøker før jeg begynner på Storm i juni. Og krysser fingrene for at den går rett hjem hos oss alle.

    1. Wow, så kult! Jeg har lest 7%, og klarer minst å runde 8% i år. Det er en fin liste, synes jeg – oversiktlig og enkel å bruke. Jeg driver for tiden og syr sammen listene på bloggen også, men det tar så mye tid at jeg foreløpig bare har gått gjennom de 200 eldste bøkene. Men jeg googler alle bøkene mens jeg er i gang, og har funnet noen alternativer jeg kan bruke i lesesirkelen!

      1. For en utrolig kjekk liste! Den vil absolutt være til hjelp når jeg fortsetter det nitidige arbeidet. Jeg prøver å overse alle bøkene jeg ønsker meg, og heller fokusere på de jeg har allerede… Ikke enkelt.

  49. Info ang neste måneds lesesirkelbok – Dommeren og Hans Bøddel av Durrenmatt er ikke i salg noe sted. Jeg får kun tak i den på engelsk på Amazon. Tenkte du ville vite… Hvor har du fått tak i ditt eksemplar? Jeg har prøvd Norli, Libris, Ark, Bokklubben og Bokkilden. No luck…

    1. Mitt eksemplar er fra 1987 og ble kjøpt på loppis for noen år siden. Jeg håper den er mulig å bestille på norsk fra biblioteket, for de som må lese norsk utgave. Men de fleste påmeldte kan lese på engelsk og noen til og med på tysk, så det ordner seg nok for de fleste!

      1. Sålenge jeg finner boka på Amazon så er det grei skuring for min del. Den var imidlertid ikke i ebok-utgave, forunderlig nok. Biblioteket er selvfølgelig en løsning for de fleste. På mitt lokale bibliotek har jeg sjelden hell med boklån, det er et pittelite bygdebibliotek, så det har jeg mer eller mindre kuttet ut. Syns bare det var underlig at jeg ikke finner boka til salgs noe sted, på norsk.

      2. Det er et problem med sånne mellomgamle bøker at de ikke lenger er å få tak i. Jeg fikk en forespørsel fra noen på utkikk etter norske utgaver av Raymond Chandlers bøker, som heller ikke er tilgjengelige på norsk lenger. Men det er klart, forlagene gidder jo ikke å utgi dem på nytt uten at det er noen interesse for bøkene. Bygdebibliotekene har dårlig utvalg, ja, men de kan helt sikkert bestille fra de store bibliotekene hvis du trenger noe spesielt! Bibliotekarer elsker sånt 😉

    1. Flott å vite! Jeg har ikke lånt bøker på biblioteket på mange år (etter jeg flyttet fra «storbyen»). Tror likevel jeg vil eie 1001-boka sålenge jeg får tak i den på Amazon. Antar jeg må være ute i god tid når det gjelder bestillinger på biblioteket. Der har jeg et forbedringspotensiale, uansett hvilket område det er på… 🙂 Skal sjekke opp «neste måneds bok» litt kjappere for april… F.eks. NÅ… Thx

  50. Da kom Dürrenmatt rekende inn dørene her – i god tid til mars. Noe må imidlertid være feil – den er jo ikke på over 500 sider!? Kan det være mulig? 😉

    1. Haha! And now … the good times begin! Herregud, for en fantastisk måned det skal bli, med en lesesirkelbok man bare schwupper gjennom på null komma niks. Det må nesten til som motivasjon for å krysse Némirovsky fra listen først, ja.

      1. Mars blir en måned vi cruiser over målstreken god tid i forkant. I tillegg til at Dürrenmatt er kort, så er fontstørrelsen svær. Hu hei – kanskje jeg skal lese den ikveld? 😉 Nuvel, overdreven tro på seg selv har en lei tendens til å sparke meg bak, men det er lov å være optimist! Always 😀

      2. Du har så rett, så rett. Jeg har regnet meg frem til at jeg med mine planer for mars må lese minst to romaner om dagen for å gjennomføre, men det klarer vi vel? Dürrenmatt er en bagatell, den boken leser man i løpet av værmeldingen. Så får heller tiden vise om man er optimist eller bare ekstremt driftig. Jeg går for det siste! 🙂

      3. Snakker meg om snurrehue… Livredd for ikke å klare å lese Storm i Juni ferdig til mars – med fare for at den aldri ble tatt opp igjen og lest med dertilhørende null-kryss-trusler fra deg, oooOOG utsettelse av marskrimmen (nei nei nei!) – så har jeg sprenglest ikveld. Like før kl. 00:00 klabbet jeg boka sammen, utslitt og ferdig med den svette fransøse. Det gikk da plutselig opp for meg… Det ER da vitterlig IKKE mars før fredda’n?! Nei det er det vel ikke! HAH! SÅ – da kan jeg jo ta Friedrich med meg til sengs! Sambo’en er i USA enda 1,5 uke, så da er det lov! Yeyyhh..!!! Plutselig ferdig med mars-lesesirkelboka? Du tror det ikke før du får se det! MOHAHAHA 😉 (..og hva jeg syns om den svette fransøse i 3 ord? – velskrevet, distansert og pregløs…)

      4. Jøss, det var da veldig kjapt levert. Jeg skulle ønske at jeg var like flink til å adlyde mine egne ordre om tvangslesning pga kryss! Men neida. Jeg har ikke kommet videre i boken ennå, og nå er det snart mars. Jeg skylder på Victoria-premiere i går, det er liksom ikke så høflig å lese bok mens man er på kino. Jeg blir nødt til å late som om februar har 31 dager i år for å få dette til å gå opp. Prøver du å si at du allerede har lest Dürrenmatt? Forstår jeg deg riktig da? Herregud. Jeg må skjerpe meg.

  51. Jepp – Dürrenmatt i boks! Måtte flere lesesirkelbøker være like lettfordøyelige og korte som den! Tusen hjertelig! Jeg kan derfor gå marskrimmen i møte med hevet hode. Dolce var så utrolig mye mer spiselig enn del 1 at den skled ned uten motstand. Den var faktisk bent fram nesten god! Følge egne ordre er mye verre – derfor: skjerp deg Line! Du får kun et halvt kryss om du utsetter boka lenger! Vil imidlertid si at Victoria-premiere faktisk er god nok unnskyldning, ihvertfall siden du ikke har Kindle med frontlys så du kan lese i mørket.. 😉 Hvordan var forresten filmen? En kollega (mann) så den igår, og han syns at den var forferdelig kjedelig etter det første kvarteret og det ikke var med godterier igjen i posen….

    1. der skjedde noe rart gitt – første innlegget mitt var borte vekk, og da jeg skulle gi et forsøk på gjenskape, så dukket det første opp igjen. feel free to delete 😀

      1. Det samme skjedde med en av Siljes kommentarer ifm med lesesirkelen, så det er noe rart på gang her med kommentarfeltet mitt. Da sletter jeg den ene, og velger å beholde den der du spør om filmen, ettersom jeg tror at din mannlige kollega kjedet seg fordi det på mange måter er en jentefilm. Den var vakker og velspilt, men man må nok enten være hardcore Hamsun-fan eller av det litt følsomme slaget for å falle for den. Jeg skal prøve å skrive et innlegg om den senere i dag!

        Så godt å høre om Dürrenmatt, jeg gleder meg til å lese den! Jeg skal starte med den som marskrim tror jeg, sånn at jeg er ute i god tid for en gangs skyld. Det sier jeg jo hver måned, men denne gangen er det litt mer realistisk pga lengden. Og ja: Jeg skal skjerpe meg! Men må jeg velge mellom Dolce og Victoria-innlegg i dag, er slaget dessverre allerede tapt 🙂

      2. Jeg drister meg til å tippe at siden det er 230+ kommentarer under innlegget så kan selve bloggposten «henge» seg i kommentaroppdateringsøyeblikket. Man tror det ikke blir registrert og skriver et nytt (dette gjelder utålmodige sjeler = ihvertfall meg..), mens faktum er at stakkars hr. internett gjør så godt han kan, men at multitasking-evnene er noe begrenset (ja, interettet er hankjønn – what else!) Det tar også ganske så lang tid å laste bloggen din i forhold til andre, men det har jeg tilskrevet taletrengtheten din 😉

      3. Hahaha, det stemmer helt sikkert! Det er akkurat som om alt på bloggen min skal gjøre det vanskelig for folk å streve seg frem til de godt skjulte poengene mine. Men 230+ kommentarer forklarer ikke hvorfor Silje hadde problemer, for hun kommenterte innlegget mitt om Storm i juni og ikke dette. Det kan derimot hende at det henger sammen med at bloggen min er tung å laste inn. Kanskje blogg ikke er skapt for mange ord og store tanker? 😉

  52. BTW… Finner ikke The Pledge av Dürrenmatt i 1001-lista nå, er den kanskje ikke med der lenger? Ble litt forfjamset da jeg var på 1001-shopping idag og fant ut at det er en annen tittel fra Dürrenmatt som ligger i 1001-boka. U know? Samtidig irriterer meg over oversettelser til 1001-bøker (fra engelsk til norsk). Hvordan i svarte skal jeg kunne vite at The Murder of Roger Ackroyd av Agatha Christie er oversatt til Stylesmysteriet sånn on the fly. Arghh…!

    1. The Pledge? Den har jeg aldri hørt om og tror ikke den har vært på listen noen gang. Hvis jeg ikke tar feil er den engelske tittelen på Dürrenmatt-boka vi skal lese The Judge and His Hangman, og det er vel bare den som har vært med på listen hele tiden. I så fall må du hive deg rundt og lese mer Dürrenmatt! Og The Murder of Roger Ackroyd er da slettes ikke samme bok som Stylesmysteriet!! Hvor fant du det hen? The Murder of RA heter Doktoren mister en pasient på norsk, mens Stylesmysteriet heter The Mysterious Affair at Styles på engelsk. Men ja, du har rett, jeg har selv lang erfaring i å forvirres over hvilke Christie-romaner som heter hva på engelsk og norsk.

      1. aaaaahhh… jeg blir sprø! Agatha Christie er ok – jeg har blingset på to linjer i en bibliografi, og ser nå – MED briller – oversatt tittel på korrekt linje. Doktoren mister en pasient er selvfølgelig helt rett. Den står jo der i hylla mi og gliser nå…Neste gang brillene skiftes ut skal jeg sørge for å få glassene som har innebygget leselinjekorreksjon…
        MEN – Dürrenmatt’en du, har jeg jammen plukket feil bok ut av hyllene til. SOM betyr at jeg faktisk ikke har lest lesesirkelboka, men min gamle Dürrenmatt-krim som har stått i hyllene både lenge og vel. Se der du, så kan man krysse en Off The Shelf bok av lista helt sått uten Wideroe! Verre er det å krysse bort et 1001-kryss, men det skal jeg leve med. Ferdiggjør nok Agatha Christie først, før jeg tar for meg The Hangman. Snakker meg om hva jeg sa tidligere – rotehue… Skylder på forsinket jetlag og at alderen kommer å tar meg… Takk for oppklaring!

      2. Jammen så flott, da får du jo ryddet litt ut av hyllene når du først er i gang. Hvis du likte den første korte Dürrenmatt, vil du sikkert også like den andre korte. Kanskje du kan si noen ord om The Pledge også når du skriver lesesirkelinnlegg, i tilfelle noen av deltakerne har lyst til å lese mer Dürrenmatt? Det hadde vært stas! Nå har du nevnt Agatha Christie så mange ganger at abstinensene har begynt å melde seg, og jeg blir nødt til å snike inn en Christie-roman i påsken likevel. De brillene tror jeg ikke finnes fra før, så kanskje du bør ta patent på ideen? Alderen kommer jo og tar de fleste, og da trenger man sånne briller!

    2. Jeg har heller ikke sett noen the Pledge. Den utgaven jeg har er en 2-i-1 bok kalt the Inspector Barlach Mysteries og inneholder også Suspicion. Så jeg kommer til å lese og blogge om begge 🙂

      1. Jeg har en tre-i-en-utgave med Mistanken og Det hendte ved høylys dag. Om jeg leser flere enn Dommeren, kommer an på hvor godt jeg liker den. Men Mistanken har jeg alltid hatt lyst til å lese pga nazitematikken, så den ligger godt an. Og ja, blogg om begge!! 🙂

      2. Monica – jeg klarte å plukke feil bok ut av hylla da jeg skulle lese Durrenmatt, lur jeg ser du… Og da jeg skulle sjekke det jeg trodde var 1001-boka ut i lista mi så fant jeg den ikke, naturlig nok. Ingen fare, for The Pledge var ei god krimbok det også. Min Judge&Hangman bok er også 2-i-1 varianten med tittelen Inspector Barlach Mysteries og inneholder Suspicion. Blir nok at jeg til slutt har lest alle 3 og blogger om dem under ett. Ikke så galt.. osv 🙂

  53. Hei igjen! Jeg vil gjerne delta på marsboka. Har bestillt Durrenmatt på biblioteket nå. På norsk får man ikke kjøpe den lenger så vidt jeg ser, men på dansk i en samleutgave. Men biblioteket har den på Norgeslån.:)

    1. Hei Anita, så gøy at du blir med på flere bøker! Bibliotekene kommer virkelig til sin rett gjennom lesesirkelene, for det er mye som ikke lenger er til salgs. Bra du fikk tak i boken:-)

  54. Må le litt, søkte litt på Dürrenmatt på nettbutikker, og da står det: Den som har bestilt denne boken har også bestilt Northanger Abby… Flere lesesirkelfolk der ute ja! 😀 Hvis den er så lettlest som enkelte skryter av her, så kan et hende jeg slenger meg med! Kommer eventuelt tilbake til det…

    1. Hehe, jeg vil tro at vi er enkle å avsløre, ja! Jeg pleier å få opp det samme når jeg bestiller via Bokklubben, «Den som bestilte denne, kjøpte også denne…» og så er det jeg som har kjøpt alle bøkene de anbefaler meg å kjøpe. Da føler jeg meg sånn passe lur, og blir litt redd for at jeg snart har kjøpt alle bøkene i verden 😀 Ja, bli med på boken! Det er tross alt en krim på litt over hundre, luftige sider.

  55. Jeg har såvidt begynt på Northanger Abbey, og jeg lurer på hvorfor jeg ikke bare leser Jane Austen hele tiden. Hver eneste setning er så gjennomtenkt og så godt formulert, og hun er så morsom! Det slår meg hver gang jeg leser Austen hvor morsom hun er! Åh, jeg skal nyte denne boken. Gled deg, Line.

    1. Jeg gleder meg veldig! Da jeg leste Austen på slutten av nittitallet, var jeg ikke i stand til virkelig å sette pris på hvor godt hun skriver, selv om jeg likte det godt. Så leste jeg Pride and Prejudice på nytt i 2005, og ble fullstendig bergtatt på alle plan. Jeg leste første setning i Northanger Abbey nå, og begynte å le allerede der. Austen er fantastisk!

  56. Psst.. finnes Northanger Abbey på norsk eller dansk? Finner den hverken på biblioteksøk eller nettbokhandlere på norsk.. Skal dette bli min store utfording på engelsk? Har ikke lest noen særlig skjønnlitteratur på engelsk, egentlig ingenting..men klarer det vel bare at det tar lengre tid.

    1. Godt spørsmål. Jeg ville tro at den fantes på norsk, siden de fem andre Austen-romanene gjør det. Men hvis du ikke finner den på biblioteket, er den kanskje ikke oversatt likevel. Jeg skjønner godt at du vegrer deg for Austen på engelsk, for hun er ikke den enkleste å lese. Ikke fordi hun skriver så komplisert, men fordi ordforrådet hennes er så stort og stilen gammeldags. Uansett. Min utgave er på ca 200 sider, så den er i hvert fall kort;-)

      1. Den er oversatt til norsk og heter naturlig nok Overtalelse. Boken er ikke lengre i salg i papirutgave. Men er å finne på lydbok. Vil nok tro at du finner den på biblioteket 🙂

      2. Anita: Lykke til! Min erfaring er at Austen er verdt slitet, for hun er virkelig briljant. Karete: Overtalelse er Persuasion, ikke Northanger Abbey. Men Persuasion/Overtalelse blir nok lest i lesesirkelen den også etter hvert:-) Kari: Bra tips! Dansk utgave er nok lettere enn engelsk hvis man er vant til å lese dansk.

      1. Takk! Jeg har lett på dansk også, men ikke funnet den..jeg leser forøvrig lett dansk. Men nå bestillte jeg den nettopp i hardback med stor skrift fra amazon, før jeg rakk å lese dette- så da får jeg ta frem blyant og engelskordbok når boka kommer .:)

  57. Jeg vil prøve meg på Austen selv om du sier det kanskje er litt tungt. Den står jo i bokhyllen (i to utgaver) og som du sier er den ganske kort. Jeg melder meg også på Virginia Woolfe og Margaret Atwood siden de også står i bokhyllen, selv om jeg er skeptisk til om jeg klarer førstnevnte.

    1. Hvor tung man synes Austen er, kommer veldig an på hvor vant man er til å lese på engelsk. Hvis man er vant til det, burde det gå greit! Til fyret er nok ikke Woolfes tyngste, og den er heldigvis også ganske kort:-) Jeg har den på norsk, og tror det vil gå greiere å lese enn på engelsk.

  58. Jeg kaster meg hodestups inn i lesesirkelen din. Burde absolutt lese flere klassikere! Melder meg på alle bøkene. Noen har jeg allerede lest, men de kan jeg jo bare repetere 🙂

    1. Så hyggelig å ha deg med, Kari! Jeg har beundret bloggen din i smug en stund, og synes det er stor stas at du vil være med i lesesirkelen. Vi pleier å ha det moro 🙂

  59. Jeg gjorde et kjapt søk i bibliotekdatabasen, og fant faktisk ingen norsk oversettelse av Northanger Abbey. Hjælpes. Det er jo rart at de ikke har oversatt denne. Men Austen er uansett best på engelsk! Kan anbefale å bare laste den ned gratis fra enten Gutenberg eller Amazon til ditt eventuelle lesebrett. 🙂

    1. Merkelig at de har oversatt alle andre Austen-romaner bortsett fra denne. Jeg foretrekker å lese en del av klassikerne på norsk, hvis de er oversatt nylig vel å merke, men akkurat Austen har jeg brent meg på. Jeg leste Stolthet og fordom først, og Pride and Prejudice noen år senere. Det kunne ikke sammenliknes. Oversettelsen var kjedelig, originalen kjempespennende 🙂

  60. Oida, hehe…hvor har jeg hodet mitt? Da kan jeg kanskje legge bort Persuasion igjen….heller finne frem Northanger Abbey. Liker begge bøkene veldig godt. Ser frem til å lese om den fantasifulle frk. Morland igjen 🙂

    1. Jeg også! Jeg har bare kikket på første side foreløpig, og falt pladask for første setning om frøken Morland 🙂 Hvis Austen faller generelt i smak hos lesesirkelen, kan jeg sette opp Persuasion eller Mansfield Park som alternativ høsten 2014.

  61. OK, etter noen runder med meg selv, så feiger jeg ut og melder meg av Northanger Abbey. Det ble for mye og tung engelsk i en travel tid for meg! Men jeg blir i stedet med på Det røde rommet i mai!

  62. Jeg bestillte NA for flere uker siden på Amazon.uk men har enda ikke fått den. Så bestillte jeg den på biblioteket og fikk hentemelding og hentet i dag. Det viste seg at det var en tynn bok på under 100 sider… Eh.. det var en komprimert Beginner-versjon oppdaget jeg. For nybegynnere på engelsk. Passer meg bra det forsåvidt, siden jeg ikke har lest noe særlig skjønnlitteratur på engelsk
    men det blir vel diskusjon på et litt tynnere grunlag enn dere for meg da…. Kanskje jeg skal se filmen attåt???? Eller må jeg melde meg av på denne?

    1. Det bestemmer du helt selv! Vi har aldri hatt noen regler på utgaver og sånt i lesesirkelen. Første gang jeg leste Austen som tenåring, leste jeg en forkortet norsk oversettelse av Pride and Prejudice. Jeg leste originalen noen år etter, og de to kunne bare ikke sammenliknes. Så jeg kunne godt tenke meg å høre hvilket inntrykk du får av Northanger Abbey ut fra en forkortet versjon. Kanskje oppdager du til og med hvilke deler som er utelatt i den forkortede utgaven ut fra de andre deltakernes innlegg? Da kan vi jo diskutere det også.

      1. Så kan du jo se filmen og se hvor nært opp til den versjonen din ligger? Er halvveis i NA og så filmen for noen dager siden. Mye unødvendig skravel og pjatt som ikke er med i filmen, noe som er bra! 😀 Kan jo hende dette også er hoppet over i din versjon.

      2. God idé, Anja! Filmatiseringer av klassikere er kjempegøy å lese om! En forkortet versjon er som regel mye mer handlingsmettet, siden de kutter ut alt som ikke er tvingende nødvendig for at det skal bli en helhet ut av det. Likevel: Originalen er jo kjempekort, så jeg stusser litt over at de har tatt seg bryet med å forkorte den enda mer.

  63. Hei Line,

    jeg vil være med på lesesirkelen i august, Å drepe en sangfugl. Denne boken begynte jeg på i fjor men greidde ikke å lese den ferdig, men jeg vil gjøre et nytt forsøk nå 🙂

  64. Hei, Line! Jeg fikk visst ikke lest Northanger Abbey til i dag, og jeg må nok melde meg av de andre bøkene jeg har meldt meg på i år, også… Dette med å få lest og blogget til faste datoer er av en eller annen grunn fryktelig vanskelig for meg.. Så jeg må nok melde meg av! Kanskje kan jeg komme sterkere tilbake senere en gang. 😉

    1. Sånn er det bare noen ganger! Det er ikke alltid jeg klarer å få lest bøkene tidsnok selv heller, som denne gangen. Men Northanger Abbey skal jeg nok få lest likevel, bare ikke idag 🙂

  65. Hei Line. Jeg rekker ikke å lese ferdig Det røde rommet til søndag. Det er litt for lite tid til å lese akkurat nå. Får begynne på neste månes bok litt tidligere 🙂

    1. Sånn er det bare noen ganger. Jeg har såvidt rukket å komme i gang med den selv, men liker den godt så langt. Hvis jeg klarer å komme halvveis til søndag, er jeg fornøyd! Da snakkes vi heller om Virginia Woolf 🙂

  66. Hei, prøver meg på å få lest Røde rommet, så jeg deltar i lesesirkelen i forbindelse med denne boken : )

    1. Så gøy med en deltaker i siste liten! Lesingen min blir litt amputert av solskinn og lørdag, men et innlegg skal jeg alltids klare å hoste opp i morgen:-)

      1. Takk. Så flott! Har bestillt den fra adlibris i dag, siden ingen bokhandlere i Trondheim hadde den inne. Ikke biblioteket heller.. (Ja man tråler mye for bøkenes skyld)

      2. Ja, hva gjør man ikke for bøkenes skyld? Jeg tar meg i å spurte til Oslo S hver gang en interessant bok er bookcrosset dit, som om det var et sjeldent klenodium;-)

  67. Jeg reiser på ferie om en uke og kommer ikke hjem før 5. august, men «A Confederacy of Dunces» er allerede kjøpt inn (på norsk) og skal leses på en varm og solrik strand. Dermed blir innlegget forsinket ut i uke 32 🙂

    1. Ingen fare! Kjenner jeg meg selv rett, blir jeg også noe forsinket 🙂 Det er tross alt ferie. Varm og solrik strand høres helt fantastisk ut, og jeg tror boken kan passe til den settingen. Jeg hører i alle fall rykter om at den er svært underholdende. Ha en super ferie!

      1. Høres bra ut! Særlig at boken kan passe på stranden, min utgave er pocket så det skal ikke være problematisk i så henseende!

      2. Da har du sikkert samme utgave som meg, jeg har den også i norsk pocket. Ut fra det jeg har hørt er den veldig lettlest og morsom, og en helt annen type bok enn de vi har lest i lesesirkelen det siste året. Jeg gleder meg! (Og trenger avvekslingen…)

  68. Er det nokon som har tenkt på Krig og fred? Eg er usikker på hvilken utgave som er best (vart sprø av Amazon og deira anbefalinger), også har eg ein 3-bindes utgave i bokhylla. Samla er dei på ca 1000 sider, og oversatt frå russisk av Erik Krag på 30-talet. På 2000-talet vart den nyoversatt av Geir Kjetsaa, og den får du i to bind på Tanum og er samla på 1334 sider. Nokon som har ei meining om dette? Eg vil jo ikkje gå glipp av noko, og 300 sider frå eller til er ingen sak for meg:-)

  69. Det var ganske vanlig før å droppe hele avsnitt, til og med kapitler før i tiden når en oversatte. Og spesielt fra russisk siden det er så utrolig vanskelig. Gå for de nyeste oversettelsene, de er som regel mer korrekte.

    1. Det stod noko i det første bindet eg har i bokhylla at noko hadde blitt kutta så eg trur eg bestiller oversettelsen til Kjetsaa. Skal klare å stå i med dei 300 kronene:-) Takk for svar!

      1. Veldig enig med Marte, unngå de gamle oversettelsene hvis du kan! Jeg har Kjetsaas versjon i bokhyllen, og kommer til å lese den. Sånn generelt sett har gamle oversettere tatt seg hårreisende store friheter i den grad at de ødelegger originalen, mens nye oversettere forholder seg mer lojalt til forfatterens prosjekt og stil. Og det hjelper jo ikke stort om boken er kortere hvis kvaliteten blir desto dårligere…:-)

      2. På grunn av at eg syns min oversettelse (av Erik Krag) var litt tynn søkte eg etter den på Amazon. Der vart eg jo sprø (mange ulike oversettelser der og!), men nå er Geir Kjetsaas oversettelse bestillt og eg gleder meg!!!

      3. Gode gud, ja, hvis du skal vurdere de engelske oversettelsene også, blir du jo sprø! Det norske språk er heldigvis så lite at det har fordelen av et begrenset utvalg;-) Jeg stoler på Geir, og overser alle de uoversatte franske sitatene i boken – as if enhver nordmann bare svitsjer fra norsk til fransk uten å blunke.

    2. Kjenner jeg ble litt nysgjerrig på hvilken oversettelse jeg har, men litt vanskelig sjekke egentlig, siden den for øyeblikket fungerer som støtte for et knekt sofaben sammen med Den guddommelige kommedie! Tykk er den da!

      1. Hehe, tykk er et godt tegn! Da har du sannsynligvis den nyeste oversettelsen, for den er i ett bind. Den gamle er i to-tre-fire? Den guddommelige komedie kan du bare la ligge. Krig og fred fortjener en sjanse!

      2. Den gamle oversettelsen til Erik Krag har eg i tre bind. Den nye til Geir Kjetsaa er i to bind, men dei er hakket tjukkare:-)

    1. Det ble helt jevnt mellom alle til slutt, selv etter de siste stemmene… 8-8-8. Så da har vel jeg veto, som lesesirkelens administrerende direktør. Må tenke litt, men tipper det blir Paasilinna! Den er kortest (det trenger jeg), jeg elsker finsk litteratur, og har ikke lest Paasilinna ennå.

      1. Paasilinna er et herlig valg. Han er passe «fjern» og temmelig morsom -)
        Ser ut for at jeg kan bli noe sein med sangfuglen. Jeg har ventet og ventet på boka, men så viser det seg at jeg ikke hadde bekreftet kjøpet i nettbutikken, så der lå den – i handlekorga (fant ikke ebok varianten). Satser på tilgivelse om jeg blir noe sein med omtalen -)

      2. Jeg gleder meg til Paasilinna! Vi trenger flere morsomme og korte bøker, og færre lange og kjedelige:-)

        Hehe, du skriver bare når du har lest, det er ingenting å stresse med. Jeg har ikke begynt på den ennå, så det kan hende jeg blir forsinket selv. Hvis den ikke fenger umiddelbart og er unputdownable da. Men visst er det ubeleilig med lesesirkel sånn midt i bokhøsten, valgkampinnspurten og planlegging av bokbloggertreff!!

      3. For ikke å snakke om at det er akkurat da jeg reiser på ferie. 26.8…. Så kommer ikke sangfuglen i tide så kan det være det blir en samleomtale av «Sangfuglens Drap og Fred»… Lette etter Krig og Fred på bruktbutikken i Stavanger. De har «alltid» inne slike klassikere på norsk. Fant Forbrytelser og Straff istedenfor, men det blir liksom ikke heeeelt det samme…

      4. Du er så ofte på ferie nå at du nesten kan kalle det ferie når du er hjemme:-) Sangfuglen kan du fint rekke å lese på noen dager, den er standard lengde. Krig og fred trenger du nok mer tid på, ja. Finner du ikke Krig og fred til Kindle? Den er jo så tjukk at du pådrar deg senebetennelse hvis du skal holde den i dagevis. Jeg går ut fra at Krig og fred er mye bedre enn Forbrytelse og straff! Den likte jeg ikke noe særlig.

      5. Jeg som bare har hatt 3 dagers sommerferie! Houston var jobb, dessverre – selv om jeg hadde bedre dager enn sambo’en (slipper unna noen av de tørreste møtene, jeg – har lite å tilby på programmeringsfronten heldigvis!) Fant ikke Krig og Fred på brukthandel, men jeg fant den jo i ebok-format. Krig og Fred er bare ei bok jeg kunne tenke meg å ha i fysisk utgave faktisk. Kanskje jeg kan benytte Forbrytelse og Straff som dørstopper? Den er jo rimelig solid, og takler nok vestlandsgjennomtrekken som kan være rimelig – bestemt…

      6. Ok, Frøken Flisespikkeri, så var det ikke «ferie». Men du hadde svømmebasseng! Og varme! Og du slapp da vel å grille pølsene dine selv, eller re opp din egen seng? Det kalles ferie der jeg kommer fra. Krig og fred er kjekk å ha i bokhylla, jeg skal innrømme det. Men den er nok bedre å lese på Kindle. Så kan du heller shoppe etter praktutgaver når du har tid, for å dokumentere at boken er lest. Forbrytelse og straff kan du bruke som dørstopper eller til å fyre opp i peisen med når nettene blir lange. Men hvis du leser den og misliker den like sterkt som meg, ikke si at jeg ikke advarte deg!

  70. Jeg melder meg av Krig og fred ettersom det på ingen måte blir tid til å lese denne kolossen av en bok med pensum langt som et ondt år! Håper det går greit å linke til når jeg en gang får lest den – nå hopper jeg rett på oktoberboken etter at augustboken er ferdiglest 🙂

    1. Da er vi to. Selv uten andre ting å lese den neste måneden hadde jeg uansett ikke klart å lese hele Krig og fred. Så det får bli en annen gang! Det er bare å lenke til lesesirkelen når du vil, jeg vil ikke tro at det bugner av innlegg om Krig og fred i bloggland 🙂

      1. Godt å høre! Krig og fred får bli til en annen gang – du kan jo bli med når Hedda og jeg skal lese den. En gang 🙂

  71. Line, nå er jeg skikkelig i gang!! Tror bloggen min har gått fra å være en alt mulig blogg til å bli en ren bokblogg. Det er bare bokrelaterte ting jeg skriver om, men det er det jeg trives best med også 🙂

    Uansett, meld meg på til november, da skal jeg lese Timene (The Hours). Enda en bok jeg har i hyllen min uten å ha lest den, men nå har jeg en god anledning 🙂

    Ha en fin søndag!

    1. Gro, så moro!! Men det er jo lov å skrive om håndarbeid også av og til, selv om du blogger mest om bøker? Du lager så mye fint, det er artig å se 🙂

      Jeg skal melde deg på The Hours så fort jeg får somlet meg til å skrive om fremtidige lesesirkelbøker. Den skal til og med jeg lese 😉

      Ha en god søndag, du også!

  72. Jeg meldte meg optimistisk på Krig og fred, men her må jeg melde pass! Etter å ha lest de første sidene ser jeg at dette leseprosjektet trenger mye lengre tid enn det jeg har for tiden, men på en lang ferie (når den en gang måtte komme) vil nok gjøre susen….

    1. Jeg kom til samme konklusjon som deg. Krig og fred skal leses, men det blir ikke i år! Aller først må jeg lese ferdig Anna Karenina, og det blir ikke i år, det heller. En annen dag, et annet sted…

  73. Hei Line. I går fikk jeg oppdatert meg litt på bloggeverden igjen, og så at lesesirkelboka for november virket så interessant at jeg kikket etter den og fant den i en bokhandel i Firenze i dag, på engelsk. Satser på å få lest den til fristen… Så da melder jeg meg på november boka med HOURS::)

    1. Flott, Anita! Jeg er sent ute som vanlig, men gleder meg veldig til å begynne på boken. Jeg syntes filmen var god, og har hørt så mange lovord om Michael Cunninghams romaner. Jeg håper at det blir en rolig lørdag, sånn at jeg får god tid til å lese!

  74. Hei Line, du må melde meg av alle bøkene frem til John le Carré – The Spy Who Came in from the Cold (30. mars), det tror jeg kan være ei bok for meg 🙂

    1. Ok! Jeg har ikke begynt å legge inn påmeldinger for 2014 ennå, jeg venter til det nærmer seg nyttår. Jeg kommer til å endre litt på lesesirkelen neste år, og skriver et eget innlegg om det i desember en gang.

  75. Tilbaketråkk: Leseplaner 2014 « KNIRK
  76. Hei, og godt nytt år i stua.:)
    Meld meg på alle du.. så kan jeg heller avmelde hvis det er noe jeg ikke rekker av en eller annen grunn. Harens år har jeg hørt på lydbok, ikke begeistret, men jeg kan jo skumme papirboka når tiden kommer, og se om noe er endret vedrørende oppfattelsen da.. Kain virker jo interessant. Taletnfulle Mr Ripley, Intet nytt fra Vestfronten og Spionen som kom inn fra kulden har jeg sett på film, men det får så være.- Ofte er bøkene bedre.:) Og- Midnattsbarn har jeg i hylla.. Muligens Alberte og Jacob også, hvis jeg leter i bokkkassene, kanskje leste jeg den i min tidlige ungdom..

    1. Et forsinket godt nytt år til deg også, Anita! Du er herved påmeldt alle bøkene, og så ser du bare selv hva du rekker. Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på alle bøkene i år, selv om jeg er litt usikker på om jeg rekker de lengste romanene; Ville svaner og Midnattsbarn. Alias Grace skal nok gå bra, siden jeg er stor Atwood-fan, men det spørs om jeg rekker hele boken midt i julestria… Jeg har hørt mange delte meninger om Paasilinnas romaner, og ser fram til å finne ut av det selv. Kain har jeg skumlest første side av og funnet ut er noe for meg. Jeg skal bare lese ferdig Mørke grener, så begynner jeg på den. Og ja, bøkene er ofte bedre. Bortsett fra Ringenes herre, der gikk grensen for meg.

    1. Flott! Jeg rakk ikke å lese masteroppgaven din (eller deler av den) i forbindelse med The Handmaid’s Tale, men Alias Grace høres jo ut som en desto mer passende anledning.

    1. Takk for lenke, Anita! Kjekt å høre at jeg har noe å glede meg til. Jeg har ikke fått begynt på boken ennå, men skal se hva jeg får til innimellom slagene på Krimfestivalen neste uke…

      1. Bare hyggelig, men er jeg den eneste som har lest denne boka så langt i februar? O;? Heldig du som skal på Krimfestival. Har ønsket meg dit hvert år siden oppstart, men kommer meg ikke nedover i år heller.. ja skit. Skal tro om det blir noen debatter der rundtd et som Sven Erik Omdal skrev om i Aftenbladet og Adresseavisen forleden- om at nå har all en makabre voldeilge parteringskrimmen nådd en grense.. Har du lest det? http://www.aftenbladet.no/meninger/omdal/Dod-og-nordisk-fordervelse-3361523.html#.UwvED_1eI49

      2. Ja, jeg tror du er den eneste foreløpig. Monika og Elida er i gang, og jeg begynner på den når jeg er ferdig med Birger Emanuelsens roman. Da håper jeg du kommer på festivalen neste år! Det hadde vært veldig trivelig å ha deg der, og arrangementene i fjor var gode. Jeg vil tro det blir diskusjoner om den makabre volden i krim, det var det i alle fall i fjor, da opptil flere krimforfattere hevdet (med rette) at grotesk vold fort blir en erstatning for godt språk, dybde og en interessant historie. Jeg merker at jeg de siste årene har trukket meg unna skandinavisk krim, fordi jeg synes litt for mange av bøkene virker som rent kommersielle utgivelser der forfatteren bare ønsker å bli steinrik og/eller realisere forfatterdrømmen. Jeg har mistet mye av interessen for sjangeren, må jeg innrømme.

  77. Det blir interessant å lese hva dere andre synes. 🙂 Ja, håper det klaffer bedre med krimfestival neste år. I år skal jeg til Oslo helga etter på en workshop i journalistikk, så det blir for dyrt for meg å reise to helger på rad. Og så starter krimfestivalen på ukedagene, og det er vel ikke så mye i helga , så man må ta seg fri fra jobb.. Den makabre krimen liker jeg ikke heller, Jeg leser noe av det, hvis det er spennende, (men jeg vet jo ikke at det er så ille når jeg starter å lese) men jeg skummer over det makabre, og blir det for illle får jeg mareritt (som med Keplers Ildvitnet) – det blir bare too much, og jeg skjønner ikke vitssen så lenge det er mulig å skrive god krim uten dette- Men det er vel fordi de skal overgå hverandre, få oppmerksomhet siden det er er så mange på banen– eller vil folk egentlig velte seg i alle de makabre voldskildringene? Egentlig så er det noe sykt i det hvis så er tilfelle..

    1. Jeg skal se om jeg rekker å skrive om Ripley, eller om jeg eventuelt skriver om den og Spionen samtidig. Jeg leste de tre første kapitlene i går, og liker den! Jeg var redd den kom til å være sånn treg kvalitetskrim som jeg måtte slite meg gjennom, men den er både velskrevet og spennende.

      Keplers bøker har jeg hørt mye stygt om, spesielt den groteske volden. Da unngår jeg å lese. Nå er det så lenge siden jeg skrev om krim at jeg har tenkt lite på det, men jeg kommer til å være spesielt oppmerksom på voldsskildringene neste gang jeg skriver om krim. Har volden en funksjon eller er det bare et sjokkerende virkemiddel? Er spørsmålet. Jeg tror krimforfattere og -lesere er overmodne for en kritisk vurdering av all den makabre volden de velter seg i. Man er bra avstumpet som menneske hvis man klarer å lese om grusom vold uten å føle noe, og i tillegg synes det er underholdende. Jeg mener at det ødelegger sjangeren, og styrer den i feil retning.

  78. Det viser seg at jeg kun har lest 4 bøker fra listen og det er direkte pinlig. Jeg skal starte mitt eget lille prosjekt for meg selv nå i sommer hvor jeg skal få lest noen av de som jeg allerede har i hyllen og som jeg tror dere allerede har lest her i lesesirkelen. Vel, jeg vil gjerne melde meg på for desember 🙂

    1. Velkommen i lesesirkelen, Beathe! Så hyggelig at du har lyst til å hive deg med 🙂 Du har mye å glede deg til på listen, selv om noen av bøkene er ganske sære valg fra redaksjonen. Men stort sett er det verdt å lese bøkene, og det er så mye forskjellig på listen at man virkelig får utvidet horisonten gjennom den. Det er bare å glede seg!

  79. Harens År har jeg lest og blogget om tidligere, så der kan du sette meg opp for juli, endelig en føre-var-bok… -) Jeg blir også med på august-boka, Arundhati Roy – The God of Small Things.

      1. Dersom du som meg elsker Erlend Loe’s Doppler så er du i trygge hender hos Paasilinna. Som jeg skrev i omtalen min, jeg tror at Loe var mer enn litt inspirert av vår finske nabo’s Harens År da Doppler ble skrevet -)

    1. Hvis jeg hadde vært smart, ville jeg bare satt opp lesesirkelbøker jeg allerede har lest. Istedet blir det bare tull! Men Harens år har jeg både anskaffet og lagt i veska. Så kort som den er, burde jeg klare å hamle opp med den i løpet av ferien. Påmelding notert!

      1. Kort, lettlest, humoristisk og ypperlig sommerlektyre! Harens År er ei bok jeg ønsket var ulest. Den traff meg på mange vis, så happy read to you -)

      2. Merkelig nok: Jeg likte ikke Harens år noe særlig. Jeg mislikte den ikke heller, eller syntes den var dårlig. Men den gjorde liksom ikke noe inntrykk på meg. Doppler likte jeg derimot godt! Om den var så mye bedre, er en annen sak. Men jo, det kan godt hende at Loe var inspirert av Paasilinna:-)

      3. Dvs: Jeg oppdaget nå at både Doppler og den norske oversettelsen av Harens år ble utgitt i 2004. Da virker det mer sannsynlig at Loe kom på ideen helt av seg selv. Eller fanget opp noe som ligger i den nordiske luften…

      4. Eller kanskje Loe har lest den på engelsk da den kom ut i 1995? Harens År ble jo kjapt ei veldig populær bok (til finsk å være -)

      5. Godt tenkt. Dette må vi komme til bunns i! I verste fall får vi ringe Loe og be ham legge kortene på bordet. Eller kanskje jeg må intervjue ham en dag, og snike det inn som ett av spørsmålene? Da må jeg ha sånn lampe med ubehagelig sterkt lys som jeg retter mot ansiktet hans i et strategisk øyeblikk.

    1. Kult! Jeg er svært førnøyd med neste års bøker, og har store ambisjoner om å lese alle. Jeg har prøvd å velge kandidater som jeg har skikkelig lyst til å lese selv, og burde ha lest for lenge siden. Kred til deg som har lest mange av dem allerede!

  80. Jeg har hatt en lang pause, men har lyst til å prøve meg på 1001 bøker etterhvert. Så jeg vil gjerne være med på Persuasion 🙂

    1. Jeg har visst hatt en lang pause fra lesesirkelen selv, men fikk lest et brukbart antall 1001-bøker likevel i fjor. Persuasion blir gøy, så fint at du også skal lese den:)

      1. Det var så gøy å være med igjen at jeg gjerne vil være med på «alle» bøkene. Jeg skal heller si hvis det er noe jeg ikke er med på 🙂

    1. Interessant. Jeg slukte Persuasion og klarte ikke å legge den fra meg. Northanger Abbey har jeg derimot slitt med i nesten tre uker nå… Jeg skal prøve å ferdigstille Austen-innlegget mitt i helgen, men det er jo så mye som skal sies.

      1. Jeg rett og slett ELSKET Catherine og Northanger Abbey – for ikke å snakke om referansene til Udolpho-boka. Northanger Abbey er min store Austen-favoritt sålangt. Ja der kan man se. Skal bli interessant å se hva du synes om Persuasion. Som meg syns også Anita den var drøy i starten, men svært søt etterhvert når historien satt seg litt.

      2. Jeg likte Catherine som karakter (selv om Henry Tilney er favoritten), men det ble for mye fokus på de karikerte karakterene, særlig i den første halvdelen. Boken er morsom, og jeg hadde også sansen for Udolpho-referansene. Men for meg var det for synlig at dette var tidlig Austen, og at hun i Persuasion hadde utviklet seg mye som forfatter. Persuasion er drøy i starten fordi det ikke skjer så mye, men det tar seg opp etter hvert, synes jeg.

  81. Dårlig start på nyåret… Jeg avbrøt Overtalelse, var ikke helt min greie.. på dette tidspunkt. Selma Lagerløf glemte jeg, siden jeg hadde Austen hengende over meg helt til jeg besluttet å avbryte. Ser nå at Oliver Twist kan rekkes, i og med at 1.mars er i dag. oG den har jeg faktisk på lydbok. Skal prøve den, ellers låner jeg boka på bib.:) Har ikke vært i lydbokmood på en stund, men kan jo prøve..
    Resten av bøkene utover året får jeg vurdere fortløpende. 🙂

    1. Alt er relativt i lesesirkelsammenheng, og jeg har hatt en ganske god start på nyåret. Jeg er riktignok ikke helt ferdig med innlegget om Persuasion, men det kommer etter hvert. Til gjengjeld fikk jeg endelig lest Northanger Abbey da jeg var ferdig med Persuasion, to år etter skjema. Jeg har lest 20% Oliver Twist, og leser Lagerlöf etterpå. Jeg fant ut at Dickens var mer av en vinterbok, mens Lagerlöfs Värmlands-historier passer best på våren. Akkurat nå er jeg i klassikermodus, og da er Dickens helt perfekt! Jeg hører flere si at Persuasion er treg i starten, så den er nok det. Selv likte jeg hele, men den var utvilsomt mest spennende litt uti boken. Håper du liker Oliver Twist bedre:)

  82. Jeg likte Dickens Oliver veldig godt. Den var da også veldig enkel og engasjerende å lese/lytte til.. Har linket til det andre lesesirkelinnlegget ditt.. 🙂

    1. Siden jeg holder på med den mye lengre originalen, blir jeg nysgjerrig på hva de har utelatt i utgaven du hørte. Over halve boken, jeg skjønner ikke hvordan de har fått historien til å henge sammen.

  83. Jeg har dessverre blitt angrepet av lesestopp, men håper å kunne hente meg inn igjen snarest. Det var en bok jeg leste som overhodet ikke fenget, men jeg klarte til slutt å legge den bort og starte på en annen. Ser ut som lesingen løsnet litt med det 🙂

    1. Jeg har hatt bloggvegring en stund nå, men heldigvis ikke lesestopp. Det gjorde egentlig ikke så mye, for det var desto gøyere å komme i gang igjen. Noen ganger trenger man bare en pause, rett og slett. Håper du har fått lest noe fint siden sist! 🙂

      1. Blir med nå i januar med Jane Austen, «Persuasion» – har lenge hatt lyst til å lese den, og siden jeg ikke fikk gjennomført det da den var på listen, gjør jeg det nå 🙂

  84. Jeg sliter litt med å krysslese nobellistene og 1001-listene – vet du (eller noen) om en enkel oversikt her? Ellers tror jeg det blir en vanskelig februar for meg …

    1. Jeg tviler på at det finnes noen oversikt over nøyaktig hvilke bøker det gjelder. Men det bør være mulig å lage en felles oversikt over hvilke forfattere som både har vunnet Nobelprisen og har minst én bok på 1001-listen.

    2. Jeg har brukt 1001-appen og ei liste over Nobelprisvinnere.
      Her er det jeg har funnet i kronologisk rekkefølge:

      Henrik Sienkiewicz – Quo Vadis
      Rudyard Kipling – Kim
      Selma Lagerlöf – Gösta Berlings saga
      Rabindranath Tagore – the Home and the World
      Knut Hamsun – Sult, Markens grøde
      Anatole France – Thaïs
      Sigrid Undset – Kristin Lavransdatter
      Thomas Mann – Buddenbrooks, Death in Venice, the Magic Mountain, Joseph and His Brothers, Doctor Faustus
      Sinclair Lewis – Main Street, Babbitt
      John Galsworhty – Forsytesagaen
      Luigi Pirandello – One, No one and One Hundred Thousand
      Herman Hesse – Rosshalde, Siddhartha, Steppenwolf, the Glass Bead Game
      Andre Gide – Fruits of the Earth, the Immortalist, Strait is the Gate, the Counterfeiters
      William Faulkner – the Sound and the Fury; Absalom, Absalom!; the Hamlet; Go Down, Moses
      Pär Lagerkvist – Barabbas
      Francois Mauriac – Vipers’ Tangle
      Ernest Hemingway – the Sun Also Rises, A Farewell to Arms, To Have and Have Not, For Whom the Bell Tolls, the Old Man and the Sea
      Halldor Laxness – Independent People
      Juan Ramon Jimenez – Platero and I
      Albert Camus – the Outsider, the Plague, the Rebel
      Boris Pasternak – Doctor Zhivago
      Ivo Andric – the Bridge on the Drina, Bosnian Chronicle
      John Steinbeck – Of Mice and Men, the Grapes of Wrath, Cannery Row
      Jean-Paul Sartre – Nausea
      S.Y Agnon – In the Heart of the Seas
      Yasunari Kawabata – A Thousand Cranes
      Samuel Beckett – Murphy, Molloy, Malone Dies, Watt, the Unnameable, How It Is, Mercier and Camier, Worstward Ho
      Aleksandr Solzhenitsyn – One Day in the Life of Ivan Denisov, Cancer Ward, the First Circle
      Heinrich Böll – Billiards at Half-Past Nine, Group Portrait With Lady, the Lost Honour of Katharina Blum, the Safety Net
      Patrick White – the Living and the Dead, the Tree of Man, Voss
      Saul Bellow – Dangling Man, the Victim, the Adventures of Augie March, Seize the Day, Henderson the Rain King, Herzog, Humboldt’s Gift
      Isaac B. Singer – the Magician of Lublin, the Manor
      Elias Canetti – Auto-da-Fe
      Gabriel Garcia Marquez – No One Writes to the Colonel, One Hundred Years of Solitude, Autumn of the Patriarch, Love in the Time of Cholera
      William Golding – Lord of the Flies, Rites of Passage
      Naguib Mahfouz – Midaq Alley, Miramar
      Camilo Jose Cela – Journey to the Alcarria, the Hive
      Octavio Paz – the Labyrinth of Solitude
      Nadine Gordimer – Burger’s Daughter, July’s People
      Toni Morrison – the Bluest Eye, Sula, Song of Solomon, Beloved, Jazz
      Kenzaburo Oe – Pluck the Bud and Destroy the Offspring
      Jose Saramago – Baltasar and Blimunda, the Year of the Death of Ricardo Reis, the History of the Siege of Lisbon, the Double, Cain
      Günter Grass – the Tin Drum, Cat and Mouse, Dog Years
      V.S Naipaul – In a Free State, A Bend in the River, Enigma of Arrival
      Imre Kertesz – Fateless
      J.M Coetzee – Dusklands, In the Heart of the Country, Waiting for the Barbarians, the Life and Times of Michael K, Foe, the Master of Petersburg, Disgrace, Youth, Elizabeth Castello, Slow Man
      Elfriede Jelinek – the Piano Teacher
      Doris Lessing – the Grass is Singing, the Golden Notebook, Shikasta, the Diary of Jane Somers
      Orhan Pamuk – Snow
      Mario Vargas Llosa – the Time of the Hero, the Cubs and Other Stories, the War of the End of the World, the Feast of the Goat
      Alice Munro – Lives of Girls and Women, the Beggar Maid

      Puh! Jeg skal forøvrig lese Disgrace av Coetzee.

  85. Hei! I februar leser eg Ernest Hemingway`s «The old man and the sea». Har ingen blogg, men moro å vera med endå! Mvh Annette Kerbouche

      1. Hei! Ja, eg fekk lest Pesten i januar, og har også lest ferdig «Den gamle og havet» no i februar. «Pesten» var faktisk veldig bra, så bra att eg har kjøpt fleire bøker med Albert Camus. Og Ernest Hemingway sin «Den gamle og havet» er utan tvil den nydligaste boken eg har lest på lenge! Kan varmt anbefalle begge bøkene. I mars leser eg H.G Wells «The war of the worlds». Mvh Annette 🙂

      2. Så fint at du likte både Camus og Hemingway! Jeg har ikke helt fått til noen av dem ennå, men har ikke gitt opp likevel. Jeg noterer at du skal lese Wells nå i mars, og håper boken er spennende nok til å underholde deg i påsken 🙂

  86. Hei. Januarboka -Hobbiten- unnagjort. Ble for fantastisk for meg😟. I februar håper jeg å rekke å lese Toni Morrisons Beloved. Gleder meg til å lese henne for første gang! Marit

    1. Hobbiten er blant de 1001-bøkene som var fort lest og fort glemt for min del (i motsetning til Ringenes herre). Jeg håper du rakk Morrison i februar, og at du liker henne like godt som jeg. Boken er krevende, men jeg synes den er verdt det.

  87. I mars skal jeg lese Edgar Allen Poe.»Huset Ushers fall», som i alle fall er på 1001-lista. Kjøpte en novellesamling i dag; Manne fra mengden og andre noveller, på Mammutsalget, Huset Usher er der, usikker på om det er flere på lista der, siden jeg ikke kjenner det oversatte navnet på alle.. Vet du hva «Pit and the pendulum» heter på norsk? Leser nok hele samlingen uansett.

    1. Ifølge 1001-boken min heter den Avgrunnen og pendelen på norsk. Jeg har lest de tre 1001-novellene av Poe, og det er den jeg har likt best. Jeg har til og med skrevet om den her: https://linesbibliotek.wordpress.com/category/edgar-allan-poe-the-pit-and-the-pendulum/ Usher husker jeg som en litt rar og veldig lang novelle, men det er mange år siden jeg leste den. Jeg vet ikke om The Purloined Letter er oversatt til norsk, men den inneholder en detaljrikt beskrevet jakt på et eller annet i en leilighet. Uansett hva man synes om novellene, er de heldigvis såpass korte at man ikke kaster bort særlig mye tid på å lese dem.

      1. Ok, takk, den er ikke med i samlingen. Men da kan du notere med på Huset Ushers fall i mars. Kjekt å lese noe kort siden jeg skal på gruppetur/utenlandsferie i to uker. Har lest innlegget ditt, interessant, det satt ned mine forventinger til Poe, men det blir sikkert interessant å lese likevel siden jeg ikke har lest ham før.

        I april kan du notere meg på Julis folk av Nadime Gordimer. Har den i hylla og vet ikke annet om dama enn at hun skriver fra Afrika og har vunnet Nobelprisen.

      2. Notert! Både Poe og Gordimer. Jeg skjønner for øvrig ikke hvorfor Pendulum ikke er oversatt til norsk når den er blant de virkelig gode Poe-novellene. Men den ligger gratis på nett på engelsk hvis du noen gang blir nysgjerrig. Kos deg på ferie så lenge!

      1. Takk for lenke! Alice Munro har jeg ennå ikke lest noe av, men jeg har en samling noveller stående her sånn i tilfelle lysten skulle melde seg. Jeg skriver deg opp med Spionen for mars, og så sier du bare fra når du har funnet en interessant april-dame!

  88. Jeg skal prøve å få med meg lesesirkelen i februar også, men må tenke en ekstra runde på hva jeg skal lese. Muligens «Kim» av Kipling? I januar leste jeg «A short history of tractors in ukranian» (som jeg ikke likte AT ALL) og «In cold blood» (som jeg virkelig likte!). Bloggingen gikk det heller dårlig med…Ny måned, nye muligheter 🙂

    1. Jeg har satt deg opp med Kipling, og så ser du bare hva du ender opp med. To 1001-bøker på én måned virker uansett som en mer fornuftig prioritering enn å blogge, selv om jeg ble nysgjerrig på hvorfor du ikke likte traktor-boka. Jeg har ikke lest den selv, men alltid hørt så mye bra om den. Capotes bok har jeg heller ikke lest, bare sett filmen. Det holder foreløpig for meg 🙂

  89. Da melder jeg meg på mars-boka med følgende «påskekrim»… Dirk Gently’s Holistic Detective Agency av Douglas Adams.

    «We solve the whole crime
    We find the whole person
    Phone today for the whole solution to your problem
    (Missing cats and messy divorces a specialty)»

    Jeg håper på en absurd reise – no less -)

    1. Bonuspoeng for kreativ tolkning av temaet! Jeg har Dirk Gently i hyllen min, og regner med å ty til den hvis Vingebelastning faller gjennom. Eventuelt som belønning for å ha spist opp alt godteriet mitt i god tid før tirsdag.

      1. Er kategorien ukjente kvinner på lista, så er den det. Jeg tok kategorien aldeles på alvor, og har ingen planer om å google forfatteren før etter jeg har lest boka. Jeg ser dog faren;-)

      2. Det er så få kvinner på listen sammenliknet med menn, at det nok er mindre risikabelt å lese en vilkårlig kvinnelig forfatter som har albuet seg inn på listen. Jeg hadde tenkt å kjøre på med samme metode. Men jeg kom så godt inn i det franske aristokratiet med De tre musketerer, at jeg like gjerne kan lese Madame de la Fayette når jeg nå befinner meg i mental nærhet.

  90. Øhm, treg som jeg er kan jeg nå rapportere om at jeg valgte å endelig lese ferdig Anna Karenina i januar istedenfor Wharton og/eller Sayers. Jaja, sånn kan det gå! Februar vil jeg helst ikke snakke om, da leste jeg tegneserien Sex Criminals og Jag är Zlatan. Mars blir derimot en fest! Jeg har allerede lånt Se, døden på deg venter av Maria Lang. Ojojoj, det blir storveis! April må jeg også være med på, men der må jeg tenke meg N Ø Y E om!

    1. Anna Karenina er en så stor bragd å fullføre i januar at den er bedre enn Wharton og Sayers TILSAMMEN! Jeg fører det opp som absolutt godkjent på januarlisten. Var den god? Jeg går rundt med en sterk dragning mot Anna Karenina akkurat nå, faktisk, og har gjort det en stund. Like uimotståelig som Vronskij. Men til helgen planlegger jeg en Agatha Christie & Maria Lang-orgie. Det må til, ellers blir påsken for julete. Meld fra når du har tenkt deg N Ø Y E om, og ha en glad påske så lenge!

  91. Er i fint driv om dagen og har nå plukket mai-boka: Amerikansk, nålevende forfatter = Jennifer Egan og A Visit from the Goone Squad. Gjorde litt forhåndssjekk og fant dette sitatet fra boka: «How did I go from being a rock star to being a fat fuck no one cares about?» Ser ut som et perfekt valg etter jeg har lest om Guns N’ Roses i bio-sirkelen til Ingalill nå i april -)

    1. Jeg elsket Egans bok! Jeg skjønte ikke helt konseptet i starten, men det løsnet i Afrika-kapitlet et sted og dermed var jeg solgt. Håper du også liker den! Æsj, jeg rakk ikke biosirkelen i april, og det er jeg veldig lei meg for. Jeg hadde tenkt å lese selvbiografien til mitt livs store kjærlighet, Billy Idol. Den virker sjokkerende god, faktisk. Får bli sommerlesning istedet.

  92. Jeg henger etter med aprilboka; Nadime Gordimer- men den skal jeg straks lese. Maiboka jeg velger er Jonathan Frantzens Frihet, og den her jeg akkurat lest, men ikke blogget om enda. Så jeg er litt omvendt med april/mai, men regner med at det går bra.

  93. Puuh – da kvitterer jeg ut To the lighthouse av Virginia Wolf. En positiv opplevelse på engelsk. Løper videre til Paul Auster i mai – The New York Triology😊

  94. Snart ferdig med Emma av Jane Austen, og det er nesten litt trist for jeg har virkelig kosa meg glugg med den! Perfekt Juni bok! 😀 Jeg ønsker å kaste meg på Juli leseutfordringen også, Afrika er et spennende tema. Har lyst å lese «Det synger i gresset» av Doris Lessing 😊 Kaster meg over August utfordringen også. Margaret Atwood har jeg lenge hatt lyst å lese noe av, så jeg kaster meg over boken «Tjenerinnens beretning». Ønsker deg en videre fin sommer! 🌞

    1. Så inspirerende at du kom gjennom Emma denne gangen, og likte den i tillegg! Jeg håper jeg opplever det samme når jeg prøver meg på Moby Dick og Don Quijote for tredje gang 🙂 Ellers enig i at Emma passer godt å lese på sommeren. Jeg leste den i juli 1998 (tror jeg det var) på verandaen i solen. Håper du fikk lest Lessing i juli, og at sommeren din har vært fin! Jeg har meldt deg på Atwood og The Handmaid’s Tale for august. Den er for øvrig også blant mine favoritter.

  95. Hei. Nå har jeg bestemt meg angående juli-boka: En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Abichie. KJøpte boka i dag, siden den jeg lånte på bib var så skitten. Tenker å starte på den i helga, og lar Fjodor ligge til senere..

      1. Artig! Ja, mange sier den er kjempebra, Selv har jeg prøvd å lese den 2-3 ganger, men falt av etter ca en side, uten at jeg aner hvorfor. To ganger ifb lesesirkel, og så en gang tidligere i vår. Mulig det er sørstatstematikken som ikke passet for meg da jeg prøvde å lese, den berømte timingen. Nå skal jeg lese den tidlig i måneden, ta den med på tvangslesing i Oslo maybe..

      2. Jeg har aldri prøvd meg på Lee før, og håper jeg har bedre hell med meg når jeg prøver i september. Jeg skulle egentlig lese den da vi hadde den i lesesirkelen for noen år siden, men jeg rakk ikke engang å lese første side før måneden hadde løpt fra meg. Jeg pleier å like sørstatene, og satser på at det holder. På tvangslesing på søndag tar jeg enten med meg en av mine ufullførte bøker, eller jeg starter på en av høstens norske. På tide å komme i gang!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s