Bursdag!

Housekeeping_vs_The_Dirt_loresJeg blogger så sjelden for tiden at det er på tide med et lite livstegn. Jeg har altså ikke har sniksluttet eller lagt ned bloggen i all stillhet, og jeg har verken dødd eller havnet på sykehus. Det er bare livet som har sammensverget seg mot meg og gitt meg så mye annet å gjøre at bloggen, mitt lille hjertebarn, må forsømmes en stund til. Men jeg har nesten skrevet ferdig innlegget mitt om Fanny Hill, som er så langt og så grovt at jeg må stålsette meg for å tørre å publisere det. Og jeg har fremdeles en slags plan om å lese Strindbergs Det røde rommet til lesesirkelen neste helg. Jeg har til og med hentet boken frem fra hyllen! La det være et bevis på mine gode intensjoner.

Og så er det igjen tid for å feire trippelbursdag. I går hadde grunnloven bursdag, og det ble behørig feiret med manuslesing og klesvask. I dag har jeg bursdag – hurra! – og feirer med Grand Prix, trening og intens introspeksjon. Jeg krysser fingrene for Margaret Berger, men tror dessverre danskene vinner i år. I morgen fyller bloggen min tre år, og dagen skal markeres med ekstremt dårlig samvittighet over hvor lite jeg har blogget i år. Jeg er et fyrverkeri av et menneske, og livet mitt er en fest!

Bloggbursdag = giveaway i Blogglandia, og i fjor fikk jeg gitt bort ca femti bøker av overskuddslageret mitt til Marianne, Gro og Karin. I retrospekt innser jeg at det var en så egoistisk gave at den nesten var ondskapsfull. Så i år modererer jeg meg, og gir bort bare én eneste bok, og det er en gave som kommer rett fra hjertet. Det er ikke en hvilken som helst bok det er snakk om. Det er Nick Hornbys Housekeeping vs. the Dirt. Hvis du ikke ønsker deg den, så la meg være den første til å si at det sannsynligvis feiler deg noe alvorlig. Eventuelt at du har lest den så mange ganger at du nå kan den utenat.

Jeg har aldri klart å skrive en skikkelig anbefaling av Hornbys bøker om lesing, selv om jeg har prøvd. Jeg har et utkast liggende om Shakespeare Wrote for Money som jeg kanskje velger å publisere hvis bloggen overlever all grisepraten i Fanny Hill-innlegget. Men jeg får prestasjonsangst når jeg skal skrive om Hornbys månedlige leserapporter. Han har tross alt klart å bli verdens beste bokblogger uten engang å ha blogg. Slå den. Å skulle beskrive hvor suverent han skriver om bøker og lesing er omtrent like vanskelig for meg som det var for Dante å beskrive paradis. Man blir blindet av all stråleglansen. Men Moshonista, Bokofilia og Migrating Coconuts har skrevet noen fine og frelste innlegg.

Housekeeping vs. the Dirt er en samling spalter hentet fra det amerikanske tidsskriftet the Believer. Boken er den andre halvdelen av The Complete Polysyllabic Spree, i tilfelle du har den allerede. Hornby skriver om hvilke bøker han har lest og kjøpt den siste måneden, og kommer med betraktninger om alt fra lesetørke, blurber, snobbete litteraturkritikere og vittige anekdoter fra sitt liv som leser. Hornby har det gøy med bøker, og det er ingenting som gir meg så lyst til å lese bøker som spaltene hans. Han skriver underholdende og treffende, og beveger seg uanstrengt mellom små og store litterære temaer. Utdraget nedenfor er innledningen til en av spaltene hans.

A few years ago, I was having my head shaved in a local barbers’ when the guy doing the shaving turned to the woman working next to him and said, «This bloke’s famous.»

I winced. This wasn’t going to end well, I could tell. Any fame that you can achieve as an author isn’t what most people regard as real fame, or even fake fame. It’s not just that nobody recognizes you; most people have never heard of you, either. It’s that anonymous sort of fame.

The young woman looked at me and shrugged.

«Yeah,» said the barber. «He’s a famous writer.»

«Well, I’ve never heard of him,» said the young woman.

«I’ve never even told you his name,» said the barber.

The young woman shrugged again.

«Yeah, well,» said the barber. «You’ve never heard of any writers, have you?»

The young woman blushed. I was dying. How long did it take to shave a head, anyway?

«Name one author. Name one author ever.»

I didn’t intercede on the poor girl’s behalf because it didn’t seem to be that hard a question, and I thought she’d come through. I was wrong. There was a long pause, and eventually she said, «Ednit.»

«Ednit?» said her boss. «Ednit? Who the fuck’s Ednit?»

«Well, what’s her name, then?»

«Who?»

«Ednit.»

Eventually, after another two or three excrutiating minutes, we discovered that «Ednit» was Enid Blyton, the enormously popular English children’s author of the 1940s and 1950s. In other words, the young woman had been unable to name any writer in the history of the world – not Shakespeare, not Dickens, not even Michel Houellebecq.

Hornby knytter anekdoten til hvordan interessen for litteratur synker i befolkningen, samtidig som litteraturen blir stadig mer litterær og lukker seg rundt sin egen sfære. Han mener forfattere er feige når de bare skriver om intellektuelle temaer som interesserer svært få mennesker, og at forfattere må slutte å skrive så mange romaner om skriving og litteratur (amen!). Han går fra Ian McEwans roman Saturday til en fotballkamp mellom Arsenal og Manchester United. Han skriver om britisk politikk og skuffelsen over Tony Blair, enda et par romaner, og runder av med å lure på om brukte bøker som koster en penny på internett er en svindel, eller om det er sånn man kvitter seg med gamle bøker som har usedvanlig lite vellykkede blurber. Alt dette på sju sider, og alt er like engasjerende og morsomt å lese. Jeg skjønner ikke hvordan han klarer det, men Hornby er min største autoritet på bokbloggfaglige spørsmål.

Housekeeping vs. the Dirt er på 150 lettleste sider. Hvis du ikke er vant til å lese på engelsk, er Hornby den perfekte trening. Hvis du allerede har for mange bøker å lese, er Hornby det beste valget. Ikke bare får man lyst til å kaste seg over sin egen bokhylle etter å ha lest boken, men man får en fin bekreftelse på det vi allerede vet: Alt som har med bøker å gjøre er skikkelig gøy!

Jeg vet at det er vanlig å gi ekstra vinnersjanser hvis deltakerne gjør alt mulig for å like bloggen overalt. Siden jeg trives utmerket i min beskjedne lille avkrok av Blogglandia, innfører jeg heller en alternativ måte å øke vinnersjansene dine på. Hvis det er mulig å overrekke boken personlig – fra meg til deg – får du ekstra poeng, fordi jeg da får muligheten til å snakke entusiastisk om boken IRL. Det er en av livets svakheter, har jeg oppdaget, at det gir meg altfor få muligheter til å snakke entusiastisk om Nick Hornbys bokspalter. Men for ikke bare å favorisere folk som bor i nabolaget mitt, får du også ekstra muligheter til å vinne hvis du skriver noen ord om hvorfor du vil ha boken. Du kan skrive i kommentarfeltet eller sende meg en mail.

Ha en fin lørdag i solen! Heia Norge!

56 kommentarer til “Bursdag!”

 1. Hei Line, og gratulerer med dagen DIN 🙂 I tillegg har jeg stor tro på Margareth Berger i kveld, vi får håpe hun vinner på selveste bursdagen din 🙂

  Klem

  1. Hei Gro, og tusen takk! Margaret var superflink, og svenskene hadde heldigvis fått ordnet teknikken siden torsdag sånn at stemmen hennes hørtes bedre. Ellers: kjedelige greier. Jeg savnet Balkan-landene og Tyrkia. Stor klem tilbake 🙂

 2. Gratulerer med alle dagene 🙂 Siden jeg innbiller meg at du bor i Oslo, og ikke vil gi meg boka i hånda i Stavanger, vil jeg bare fortelle deg at jeg absolutt trenger å øve meg på og lese engelsk! Samt at jeg selvfølgelig har utrolig sansen for Nick Hornby, som jeg bare har lest en bok av. Det er jo for lite!
  Ha en GLAD dag!
  Pia

  1. Tusen takk! Jeg bor i Oslo, ja, og har aldri vært i Stavanger (skammelig nok). Men engelsktrening + positiv innstilling til Hornby er mer enn nok! Bare én Hornby-bok er altfor lite, spesielt hvis du ikke har lest Hornby på sitt beste, dvs High Fidelity. Men spaltene hans overgår det meste! En glad dag ble det for så vidt; det er vanskelig å få til noe annet når sommeren plutselig dukket opp 🙂

 3. Alltid fint med livstegn fra deg, Line – GRATULERER MED DAGEN!
  Ser frem til innlegget om Fanny Hill – en bok jeg leste for maaane år siden.
  Housekeeping vs. the Dirt er en bok jeg ikke har hørt om før, den virker interessant – men det er lite trolig jeg kommer til Oslo med det første 🙂

  1. Tusen takk, det var hyggelig å høre! Jeg skal se å få publisert Fanny Hill-innlegget i løpet av uken 🙂 Og så er det på tide at jeg legger ut noe om Hornby-bøkene, for det er altfor få som har hørt om dem. Men spaltene hans tror jeg de aller fleste kan like, så det er på høy tid å misjonere litt for dem! Oslotur er intet krav. Postmannen må også ha litt å gjøre 🙂

   1. Ja, det er sant at postmannen trenger også noe å gjøre – så da blir jeg gjerne med (om jeg ikke er for sent ute nå da).

 4. Gratulerer med trippel en, og for å minne meg på at jeg nok engang har glemt min egen blogg bursdag. Er det egoistisk av meg å ønske meg boka selv om jeg har lest den? Jeg kan jo alltids håpe på at du tar feil og under den personlige overrekkelsen, i stedet langer over Shakespeare. Ellers signerer jeg hvert eneste ord du skrev om Horn by, + de som skjev at det sannelig var på tide med livstegn fra deg. (Finlandsangen var grusom!)

  1. Takk for det! Når er det du har bloggbursdag? Hvis du gir meg datoen, kan jeg sende deg en påminnelse neste år. Niks, det er ikke egoistisk å ønske seg boken, for den bør du ha i din permanente samling. Dessuten hadde jeg jo aldri oppdaget Hornby skriverier om bøker hvis det ikke var for deg. Ekstrapoeng for det! Du kan godt få låne Shakespeare, hvis du vil? Men da må du holde ut alle mine blyantstreker i margen der Hornby har skrevet et eller annet minneverdig.

   Finland var grei nok, for det var så mange intetsigende og anonyme bidrag med i år. Takk og pris for sirkuset fra Romania! Som Dan sa: Det er bare ett land grev Dracula kunne ha kommet fra, og det er bare ett land som kan fremføre sånne bidrag.

 5. Tre ganger tre hurra for både deg og bloggen din! Jeg er glad for at du ikke har snik-sluttet og at det står bra til med helsen 🙂 Jeg vil veldig gjerne være med i trekningen av Hornby’s bok altså. Hvorfor? Etter å ha lest the Complete polysyllabic spree kan jeg bare si at skribleriene hans gjør en glad. Ikke bare har han denne fantastiske evnen til å sette ord på alt ved litteraturen som man selv gjerne skulle sagt (men aldri kom på å si). Han sprer leseglede – rett og slett! Kos deg med feiringen(-e)!

  1. Tusen takk for fine ord! Jepp, man blir glad av å lese Hornby. Personligheten hans lyser igjennom i alt han skriver, og han er en av få forfattere jeg gjerne skulle ha møtt for å snakke om bøker. Jeg synes også han er så utrolig flink til å si ting om lesing som virker så innlysende, men likevel ville jeg aldri ha klart å si det så enkelt (eller så morsomt). Men dessverre: Hvis du har lest Spree’en, har du også lest Housekeeping – den inngår i Spree’en. Du bør derimot skaffe deg Shakespeare Wrote for Money og/eller More Baths Less Talking, for de fortsetter der Spree’en slapp! Akkurat samme opplegget, akkurat like bra 🙂

   1. Det var jo både bra og dårlig at jeg allerede hadde lest Houskeeping! Dårlig fordi jeg da må melde meg ut av kampen om gratis-eksemplaret, bra fordi jeg har mye mer å se frem i mot på Hornby-fronten:)

   2. Jeg vet, jeg ble ganske nedstemt da jeg hadde kjøpt boken og skjønte at den var en del av Spree’en. Men glad da jeg fikk anledning til å gi den videre til noen som fortjener å se lyset. Jeg har smuglest på the Believers nettsider, og Hornby skriver fremdeles spalter i beste velgående. Jippi!! Det betyr at flere samlinger er in the making!

 6. Skuffet over at Hitrajenta Margaret ikke vant, men 4.plass i det østeuropeiske sirkuset er helller ikke dårlig, tross alt. Bare det å bli nok lagt merke til at man får stemmer…
  Hornby- Gutter er gutter, har lest? Ja, og sett på film, og en til som jeg ikke husker. Liker stilen, det er vel derfor jeg vil være med i trekningen. Og for å øve meg på å lese engelske bøker. Gratulerer med dagen.:) ( har to timers kjøretur til Oslo, så det kan vel gå)

  1. Fjerdeplass var meget bra, selv om jeg ikke kan si at de som kom over henne fortjente det mer. Nå er det bare å glede seg til finale i København og dansker som skal snakke engelsk! De klarer jo ikke å snakke rent på sitt eget språk engang, langt mindre fremmedspråk;-) For å si det sånn: Hornby på engelsk er adskillig lettere enn Austen (som Hornby for øvrig elsker). Av og til må jeg slå opp ord, men det gjør jeg så gjerne hvis det er for å forstå poenget i vitsene hans. Vi møtes vel uansett igjen på bokbloggertreffet? Og tusen takk!

 7. Hipp hipp!

  Selv har jeg den komplette spreen, – og henger med derfor ikke med. Har forøvrig bare lest halve boka (som i: jeg avbrøt den, la den på pause under et bord og glemte den – og, ja, jeg vet at det er noe fryktelig, fryktelig galt med meg. Jeg elsket det jeg leste, men la fra meg boka fordi jeg var for nedfor til å verdsette den. Eller noe sånt. Skulle ta den fram når jeg ble glad igjen, – og har tydeligvis ikke vært glad siden september i fjor).

  Bloggen din er forresten den eneste grunnen til at jeg husket mgp i år (jeg leser kun dødsannonsene i lokalavisa, og har bytta ut tv’n med en netflixkonto), – så takk for deg også! Skuffende lite glitter, men Romania gjorde opp for mye.

  1. Hvis du bare har lest halve Spree’en, har du ennå ikke lest Housekeeping. Mye å glede seg til, med andre ord, selv om første halvdel muligens var bittelitt bedre. Men det var kun pga David Copperfield og Tsjekhov-biografien. Godt å høre at du elsket det du leste, men kjipt at den ikke hjalp på humøret. Selv er jeg redd for å lese Hornby når jeg er nedfor, i tilfelle jeg skal bli avhengig av ham for å bli glad igjen. Jeg tipper at Hornby er omtrent like vanedannende som morfin hvis man leser for mye på en gang. Plutselig er det ingenting annet som duger lenger.

   Hehe, så bra at du fikk med deg sirkuset, selv om sirkusdelen i år dessverre utgikk. Jeg satser på mer glitter og fres neste år!

 8. Eg vil gjerne gratulere deg med både bursdag og bloggbursdag, og eg vil gjerne møtast. Men eg treng ikkje vere med i loddtrekninga for eg har boka. Eg har riktignok bare lese første kapittelet (etter di anbefaling), men så skjedde det så mykje anna (les: eg fødte) at eg gløymde ho bort. Eg skal fortsette!

  Og Röda rummet ligg klar på nattbordet mitt og. Eg slår eit slag for gode intensjoner.

  1. Takk for det! Det røde rommet ligger faktisk klart på mitt nattbord også. Jeg kikket på de første sidene i dag og konkluderte med at jeg i alle fall skal rekke å få et inntrykk av boken innen søndag. Inntrykk + gode intensjoner holder i massevis! Håper jeg. Fødsel er vel den beste unnskyldningen jeg kan tenke meg for å avbryte etter første kapittel. Når jeg får barn, kommer jeg til å legge skylden på alt jeg ikke får lest (i kjærlige ordelag, selvsagt) på dem helt til de flytter hjemmefra. Men ja, fortsett med Hornby!

 9. Gratulerer med alle bursdagene! Synd Norge ikke vant, men hvor jeg heia! Morsomt var det! Også så godt å høre det ikke er bare meg som har neglisjert bloggen i det siste:) Gleder meg til Fanny Hill omtalen din nå, ble jo så spent på den:) Kos deg og ha en herlig kveld!:)

  1. Takk, Isabella! Grand Prix er alltid morsomt, selv når vi havner på sisteplass. God plassering er en ren bonus! Vi er mange som neglisjerer bloggene våre for tiden, så vi får satse på et skikkelig comeback i sommerferien. Hehe, Fanny Hill-innlegg blir bra, men veldig pinlig. Det er en pinlig bok! Ha en fin kveld, du også:-)

 10. ÅHDENVILJEGHA! Og jeg bor i Oslo! Og jeg vil treffe deg! (Nå MÅ jeg vel bare vinne, eller hva? Eller skal jeg slenge på noe smisk? Skader vel ikke! Du er min gudinne. Min muse. Du er allvitende og jeg vil aldri nå lenger enn til de velmanikyrerte tærne dine som bokblogger. Nok?)

  Hipp, hipp, hipp hurra for Norge, deg & bloggen!

  1. Tuuuuusen takk, Karen!! Hahaha, hvis du hadde sett tærne mine, hadde du kommet på bedre tanker. De er i en sørgelig forfatning, skal jeg si deg, og duger bare som målestokk på hvor udugelig jeg er når det kommer til jentegreier. Men du bor jo i Oslo! Da trenger man intet påskudd for å møtes, vet du. Bokbloggerbonding er jeg alltid klar for!

   1. Ja, det må vi! Solskinnsesongen er over oss, og det er perfekt datevær. I helgen oppdaget jeg et sted med gode sommerdrinker, så jeg tror vi har en plan!

 11. Hurra for bloggen og bloggeren!

  Hadde jeg ikke vært frelst fra før av skulle jeg utnyttet sjansen til å sikre meg del to av spree’en og ditt selskap, men boken står allerede på utstilling i bokhyllen min. I stedet heier jeg på forfatterfruen. Store bokstaver, utropstegn og smisk er en vinnerkombinasjon.

  1. Takk for det, Labben! Så utrolig hyggelig med et livstegn fra den kanten. Hvis det er bursdag som må til for å holde deg på nett, skal jeg heretter begynne å feire bursdag en gang i måneden (selv om jeg da må pensjonere meg om fem år). Det er godt at dere andre helfrelste Hornby-fans understreker at dette er bøker alle bokelskere MÅ lese, og at det ikke bare er jeg som mener det. Hehe, jeg foretrekker å kalle det entusiasme fremfor smisk!

   1. Det hadde vært artig å feire deg en gang i måneden, ihvertfall for resten av oss. Jeg ser for meg at lommeboken din vil lide siden du mener bloggbursdag = giveaway, men vi kunne eventuelt gjort det motsatt og utnevnt deg til automatisk vinner av enhver giveaway som foregår på din månedlige bursdag. Alternativt kan jeg bli flinkere til å gi lyd fra meg uten å kreve fullt så mye styr på dine og andres vegne.

    Spar noen sommerdrinker til august, for da begynner jeg muligens som student ved UiO.

   2. Oi, så spennende! Hva skal du studere der? Jeg er alltid klar for sommerdrinker så lenge det ikke snør. Hehe, det spørs bare om ikke du burde være mer på nett helt av deg selv, siden jeg allerede har mer enn nok bøker å lese fra før av. Sånn sett er det veldig greit å heller være den som gir bort bøker. Og så er det litt mer stas med feiring når det er bare en gang i året. Bortsett fra at lesesirkelen av og til føles som en fest, da!

 12. Gratulerer med dagen som var! Jeg gleder meg til fanny hill. Og hvis det er noen trøst, så er det flere som sliter med lesinga om dagen. Må henge i hvis jeg skal bli ferdig med det røde rommet til helga.

  1. Takk, Monika! De positive Fanny Hill-vibbene fra dere er i ferd med å gjøre underverker for de bluferdige sperrene mine. Dessverre (og heldigvis) er det jobblesing som holder meg fra både blogg og annen lesing for tiden, for jeg leser og skriver som bare det, bare ikke for offentligheten. Det blir en latterlig hektisk uke, men jeg satser på at optimisme kan utrette mirakler. Lykke til med Strindberg så lenge!

 13. Grattis med overstått x 3. Basert på redegjørelsen omkring innkjøpet av Fanny Hill sier jeg i påvente av det forespeilede innlegget: I can hardly wait 🙂
  Fint Hornby-tips forøvrig.

  1. Takk for det! Problemet med Fanny Hill er at den er så gjennomført svett og klam. Men derfor også morsom, på sin måte. Det er neppe meningen at man skal le høyt av en pornografisk roman, men Cleland legger ikke opp til annet, stakkar. Hornby er super! 🙂

 14. Jeg har nettopp skaffet med Spree`en og vil jo ha fortsettelsen klar når jeg er ferdig. Min langvarig manglende leseentusiasme trenger dette desperat. Jeg håper ihvertfall disse bøkene kan være mirakelkuren:-) Gratulerer med overstått med alle tre bursdagene.

  1. Takk, Silje! Det som er så fint med å lese Hornby når leselysten er laber, er at han er så opptatt av leserglede generelt at man får en skikkelig boost. Det er ikke sikkert man liker andre bøker noe bedre etterpå, men man har det i hvert fall gøy så lenge man leser Hornby:-)

 15. GRATTIS !!! Trippelfeiringen din har rett og slett gått meg hus forbi. Shame on me! Til mitt forsvar har jeg tvangslest (!) Inferno av Dan Brown og brukt 1 uke på den boka jeg var overbevist om at jeg skulle bruke 1 døgn på. Så feil kan man ta.. Ikke første gang, og sannsynligvis ikke siste gang jeg tar feil av ei bok…. Nå er jeg imidlertid klar for å lese noe GØY! Men – siden jeg var en av de heldige få som fikk lov å tømme bokhyllene dine ifjor slik at du med god samvittighet kunne fylle dem med nye bøker, så nøyer jeg meg med å si – jeg har kjøpt 2 stk Nick Hornby bøker. Helt på egehånd! Og det bare måtelig inspirert av deg og Ingalill (HAHA…årets underdrivelse). Ikke kommet så langt som å lese noen av dem, men sjansen er stor nå som jeg har bestemt meg for å droppe Strindberg i lesesirkelen. Jeg når definitivt ikke deadline denne gang, for jeg trenger humor nå – ikke en svenske… Jeg har igrunnen ikke helt klart for meg hva jeg trenger å lese… Kanskje din omtale av Fanny Hill? Bring it on! Ikke har jeg lest boka, men omtalen ser jeg nå virkelig fram til! Grand Prix gikk meg også hus forbi – jeg satt på uterestaurant og drakk pils istedenfor. Noen ganger er valg enkle!;-)

  1. Takk, Marianne! Jeg fikk gratulasjoner på jobb senest i dag, så du er ikke den eneste. Bare hyggelig å spre det utover, synes jeg. Dessuten er jeg vant med at folk er så fyllesyke og reduserte på bursdagen min at de glemmer den;-) Men over til viktigere saker: Betyr det at Inferno var kjedelig/dårlig? Jeg slet fælt med den forrige romanen hans, og har vært litt delt på hvor høyt jeg gidder å prioritere Inferno akkurat nå. Tror jeg heller går for umiddelbar lesing av Nesbø når den kommer. Hurra for frivillig kjøp av Hornby!! Jeg tror du vil like dem godt, Marianne. Jeg innbiller meg at du og Hornby er akkurat like sprudlende og entusiastiske, og at dere vil finne tonen umiddelbart. Jeg gleder meg til leserapport! Jeg har fremdeles ikke gitt opp Strindberg, og skal gi ham en sjanse. Rose-Marie leste den tidligere i vår og mente at den var morsom (!). Siden Rose-Marie også er morsom, stoler jeg på henne:-) Men haha! til humor vs svensker. Jeg skal sette meg ned med Fanny Hill nå, men har skrevet så mye på jobben i dag at det spørs hvor godt jeg klarer å tenke… Jeg slo forresten et slag for multitasking og kombinerte Grand Prix med øl. Som du sier, noen valg er enkle;-)

   1. Inferno… Jeg var aldri helt sikker på om jeg leste ei reisehåndbok eller en spenningsroman. Interessant plott, faktisk det beste sålangt fra Brown synes jeg, men det druknet helt i Brown’s tendenser til å fortelle leseren hvor UFATTELIG MYE HAN VET om ethvert spir, maleri, buegang og kirke som vår kjære ikonograf Langdon ser på sin vei. Jeg har prøvd å knote ned en noenlunde balansert omtale idag. Resultatet er imidlertid uansett hvordan man vrir og vrenger på det – jeg ble veldig skuffet i forhold til forventningene, og tok meg i å scanne boksider istedenfor å lese – trøtt som jeg etterhvert ble av spenningsdrepende historiske detaljer som hadde null, niks og nada med fremdriften og plottet å gjøre. Boka kunne vært bra om den var 150 sider kortere og strammet betraktelig inn så både spenningskurven(e) og karakterene bler mer synlige. Det får bli Hornby om ikke altfor lenge, det kjenner jeg!:-) Om jeg ville prioritert Nesbø foran Brown? Mjaaa… Jeg banner i ei av Brown-kjerkene og innrømmer at jeg ikke er spesielt glad i Nesbø i utgangspunktet…ups…

   2. Det ante meg:-) Jeg likte Gutter er gutter, men synes både High Fidelity og spaltene hans er mye bedre!

    Da tror jeg at jeg utsetter Inferno en stund til. Jeg kan godt tåle mye kunsthistorie, men helst når jeg har veldig god tid til å lese, og det har jeg ikke før sommerferien. Apropos humor og svensker: Jeg begynte på Strindberg i går, og Det røde rommet er faktisk veldig morsom! Litt langsom i starten, men så ble den både lettlest og fengende. Jeg rakk bare å lese 50 sider, men gleder meg til fortsettelsen. Målet er å komme halvveis til søndag, sånn at jeg rekker å skrive en liten statusrapport.

    Det er da lov å si at man ikke liker Nesbø. Jeg er fan, selv om jeg ikke er like begeistret for alt han har skrevet. Men at han er bedre enn Brown, er det ingen tvil om. Da Vinci-koden og Engler og demoner var superspennende, men de andre tre jeg har lest var ikke helt der.

   3. Og – da var jeg igang med Gutter er Gutter av Hornby. Jepp – du hadde helt rett! Hornby og jei er veldig på bølgelengde!:-)

 16. Gratulerer med overstått – jeg er som vanlig sent ute. Jeg har akkurat lest en bok fra overskuddslageret ditt som jeg likte, så jeg klager i alle fall ikke:-) Jeg kjenner jeg digger Hornby mer bare på grunn av tittelen på den boka, det er liksom den daglige duellen, housekeeping eller å lese bok! SUkk, heldigvis vinner boka ganske ofte her i huset da!

  1. Tusen takk, Karin! Nå er jeg veldig spent på å høre hvilken bok fra lageret mitt du likte? Jeg husker bare vagt hvem av dere som fikk hvilke bøker, det har rent så mange bøker mellom fingrene mine siden den tid:-) Her i huset vinner alt over husarbeid alltid. Jeg tror jeg kvalifiserer for hjemmehjelp fra kommunen, faktisk. Selv liker jeg tittelen More Baths Less Talking aller best, skjønt jeg ikke aner hva det betyr.

   1. Dokumentaren om Baader Meinhof. Jeg er nok sikker på at jeg liker flere altså, når jeg kommer til dit i leseplanene mine en dag… More Baths Less Talking høres kult ut, man trenger vel ikke å forstå alt for at det skal være bra!

   2. Den ja! Den var et leseeks fra Schibsted som jeg egentlig hadde lyst til å lese, men jeg måtte bare innse mine begrensninger. Dokumentarbøker har en tendens til å bli nedprioritert med mindre jeg kaster meg over dem så fort jeg får dem. Blir de liggende, blir de aldri lest, dessverre.

 17. Gratulerer med dagen som nylig var og – ja, du fikk rett med at danskene vant Melodifestivalen : )

  Kjenner meg igjen i det du skriver om travelhet og blogging – får heller ikke skrevet så ofte som jeg gjerne vil. Har en del innlegg på vent som må ferdigskrives, men det inntreffer noe til stadig som gjør at bliggskriving må la vente på seg. Veldig irriterende.

  Har ikke lest mye av Nick Hornby. High Fidelity filmen så jeg før jeg hadde hørt noe om forfatteren – likte filmen godt. Ble inspirert til å plukke fram en av bøkene hans i biblioteket der jeg jobber, samt finne ut mer om forfatteren selv : )

  1. Takk for det! Jeg pleier å være ganske god til å gjette på blogg, både på nobelprisvinnere og sangkonkurranser;-)

   Akk ja, alle blogginnleggene man aldri blir ferdig med… Jeg har hele 24 utkast liggende, hvorav det eldste ble påbegynt i fjor høst. Jeg skriver som bare det, men mesteparten blir liggende upublisert. Sånn er det vel med både blogging og livet generelt, at det alltid er noe som kommer i veien. Jeg trøster meg med at alle utkastene er et tegn på at jeg ikke publiserer ting som jeg er misfornøyd med, og at jeg er optimistisk nok til å tro at jeg kanskje får det bedre til en annen gang.

   Nick Hornby skriver veldig fengende og morsomt, og jeg liker stilen hans mer enn handlingen. Skjønnlitterært er han veldig ujevn, men spaltene hans om bøker er alltid gode!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s