Lesesirkel juni: Anna Karenina

Det er lesesirkelsøndag igjen, og flere av oss skal ha lest klassikeren Anna Karenina (1877) av Leo Tolstoj til i dag. Min utgave teller ca 850 tettskrevne sider, så jeg er dypt imponert over at opptil flere av deltakerne er i stand til å skrive om HELE boken i dag. Mitt innlegg kommer i ettermiddag en gang. De av dere som ikke skal bruke søndagen på å sprenglese resten av boken, kan bruke ventetiden på å spekulere på hvor langt jeg er kommet, eller om jeg kommer til å klare å fullføre boken i dag. Det kan jo gå alle veier, ikke sant? Ikke sant?? Nu vel.

Dere kan som vanlig velge om dere vil blogge om boken på bakgrunn av det dere har lest til nå, eller om dere vil vente med blogginnlegg til dere har lest ferdig boken. For å være med i trekning om premie denne måneden, må du imidlertid ha lest boken og blogge om den i dag. Eller i morgen. De av dere som blogger om Anna Karenina kan legge igjen lenke til innleggene deres i kommentarfeltet. Jeg trekker ut en vinner blant de som blogger om boken innen i morgen kveld. Premien er en av de neste bøkene i lesesirkelen i år, litt avhengig av hvilke bøker vinneren allerede har lest.

Dere som har lest boken tidligere en gang, kan selvfølgelig diskutere av hjertens lyst enten i dette eller andre deltakeres kommentarfelt. De av dere som vurderer å lese boken, bør følge ekstra nøye med. Nå har dere sjansen til å få råd fra erfarne Anna Karenina-folk.

God søndag så lenge!

31 kommentarer til “Lesesirkel juni: Anna Karenina”

 1. Eg held på å skrive omtale akkurat nå, og har sjølvsagt (!) lest ferdig boka. Min utgåve er på 940 tettskrevne sider, og eg er umåtelig stolt av at eg har lest den ferdig. Eg trur at du har komt halvveis, men trur ikkje at du har kun lest Anna Karenina. Det har ikkje eg hvertfall, for litt anna må vera lov. God søndag, Line!

  1. Du har all grunn til å være stolt, for det er litt av en prestasjon å ha lest Anna Karenina på så kort tid. Gratulerer! Jeg gleder meg til å lese innlegget ditt. Jeg har bare lest litt over 200 sider, men jeg har ikke lest i den på nesten to uker. Så du har helt rett i at jeg har lest noe annet istedet. Hvorfor jeg la den bort (midlertidig) skal jeg si noe om i innlegget senere i dag. God søndag til deg også, Elida!

   1. Flott innlegg, Elida! Forklaringen min er midlertidig utsatt til i morgen, for jeg har fått bihulebetennelse for tredje gang i år og trenger apotek for å kunne tenke klart igjen.

 2. Har lagt ut en omtale om den, og jeg må BEKLAGE Line, jeg visste ikke at omtalen ikke skulle legges ut før det nærmet seg datoen, tankeløst av meg, og JEG ER LEI MEG FOR DET. Men som du kanskje har sett så fikk jeg heller ikke til å skrive en skikkelig omtale av denne boken, ordene kom bare ikke, denne ble for vanskelig, det var så mye jeg ville ha tatt med men fikk det bare ikke til, så min omtale behøver du ikke ta med i betrakningen denne gangen.

  1. Det er ingen grunn til å beklage seg! Og selvfølgelig må innlegget ditt være med. Det er jo ikke sikkert de andre har lest det ennå, vet du. Dessuten er den viktigste regelen i lesesirkelen at man ikke skal stresse med noe som helst, så det må du ikke tenke på engang. Jeg gleder meg til å lese innlegget ditt!

 3. Jeg begynte på omtalen i går kveld og skriver nok ferdig til i ettermiddag. Har kun lest 200 sider, men føler det er nok å skrive om de sidene. Uansett husker jeg en del fra de siste 600 sidene også, dog ikke på detaljnivå.

  1. Jeg har også lest kun 200 sider så langt, men det er bare en lettelse når boken skal skrives om senere i dag. Det er nok av andre ting å skrive om enn plottet og slutten, for å si det sånn. Gleder meg til innlegg!

  1. Hehe, nei, jeg har ikke lest den ferdig! Er ikke i nærheten en gang:-) Jeg liker den, men måtte legge den vekk av andre grunner. Hvorfor, skal jeg komme tilbake til senere i dag. Akkurat nå strikker jeg (!). Det er vel sånn som du liker? 🙂

   1. Ja, strikking er kult!! Hva strikker du? Jeg har ikke holdt på med håndarbeid på evigheter, nå er det maling og ordning av leilighet som står på planen, og det tar tid. I tillegg til rydding av rot som skal kastes… Puh… 🙂

   2. Jeg har ikke strikket på flere år, men jeg hadde en halvferdig barnegenser liggende som jeg skal gjøre ferdig nå. Som regel blir det barneklær, for de er så raske å lage og lette å jobbe med. Ordning av leilighet burde egentlig ha vært min førsteprioritet også, siden du og Silje kommer hit om en uke. Jeg er nemlig ikke verdens kjappeste husmor;-) Nå har vi jammen enda en ting vi kan snakke om i tillegg til bøker og Grand Prix! Ellers ser folk bare rart på meg når jeg sier at jeg strikker 🙂

 4. Siden jeg har lest Anna Karenina valgte jeg å lese Buddenbrooks denne måneden og til og med klart å bli ferdig med et innlegg om den. Det ble litt langt, men jeg følte ikke at noe kunne utelates 🙂

  1. Så gøy! Jeg har lest et par hundre sider av Buddenbrooks, og har planer om å lese den ferdig i år. Langt innlegg høres veldig bra ut, det er kanskje det som skal til for at jeg plukker den opp igjen på denne siden av sommeren! 🙂

 5. Jeg koser meg med å lese om alle sine opplevelser rundt Anna Karenina. Jeg husker veldig godt da jeg leste denne romanen, jeg gikk siste året på videregående. En leseopplevelse som sitter i og jeg har derfor bestemt meg for å ikke lese den på nytt. Mimre, mimre….

  1. Sånne mursteiner holder det i grunnen å lese en gang i løpet av livet. Jeg har lekt med tanken på å lese Kristin Lavransdatter og Tatt av vinden for andre gang, men jeg tror det blir med tanken. Hvis man elsker boken første gang, kan man heller se tilbake på minnet gjennom glemselens rosenrøde slør… Og heller lese et par av de andre mursteinene i verdensbiblioteket.

 6. Gleder meg til å høre hva du syns om Anna Karenina, Line! Og god bedring med bihulebetennelsen 🙂 (Jeg bruker alltid vanlig Heinz eplecider eddik mot bihulebetennelser, 1 ss i glass vann 4-5 x dagen i noen dager, fungerer av en eller annen grunn perfekt )

  1. Tusen takk! Nå har jeg fått tak i nesespray og satser på at det hjelper denne gangen også. Men jeg skal ha tipset ditt i bakhodet hvis jeg kommer over sånn eddik. I mellomtiden får Anna Karenina ligge på vent enda en stund. 🙂

  1. Takk, Bente! Jeg fikk beskjed om innlegget ditt via lenken til bloggen min, så alt er i sin skjønneste orden. Du skrev så fint om boken, og jeg ser at vi har lagt merke til mange av de samme tingene. Innlegget mitt kommer forhåpentligvis i morgen!

 7. Her kommer min anmeldelse:) Kanskje litt seint, men jeg har hatt både besøk og bursdagsfeiringer over to dager, så her har tiden gått fra meg på å skrive bokanmeldelse:) Jeg har da storkost meg med boken, flott bok. Har litt igjen av den som jeg skal lese ferdig denne uken og jeg er spent på hvordan det ender. Gleder meg til å se filmen når den kommer ut, håper den vil holde mål og ikke skuffe:)

  Siden dette var en så tykk bok, slet jeg litt å skrive anmeldelse om den, men så fant jeg inni i bøkene tre kjempefine oppdateringer på hva som har skjedd underveis i boken og jeg brukte dem. Der står det også litt om forfatteren, feks hvem han har basert personene i boken på:) Her er anmeldelsen min:

  http://graabekkasbokblogg.blogspot.no/2012/06/bokanmeldelse-klassikeren-anna-karenina.html

  1. Takk for lenke! Forsinkelse er aldri noe problem her, vet du, og spesielt ikke når det gjelder mursteiner av russiske forfattere. Bare imponerende at du snart har lest hele boken, selv med travle dager. Da er det bra at du likte boken! Gleder meg til å lese innlegget ditt:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s