Lesesirkel april: The Moonstone

Forrige lesesirkelsøndag var jeg spent på hvor mange som hadde klart å komme seg gjennom Victor Hugos Ringeren i Notre Dame. Denne søndagen er jeg spent på om noen i det hele tatt har begynt på Wilkie Collins’ The Moonstone. Av de påmeldte vet jeg at Ann Helen for tiden er travelt opptatt med masteroppgaven som skal leveres snart, og at hun kommer til å lese og blogge om boken senere i år. Jeg vet at Bente Bing leste boken allerede i påsken, og at Astrid Terese er i gang. Hvordan det går med resten av de påmeldte, aner jeg ikke. Selv varslet jeg allerede i begynnelsen av måneden at jeg ikke kom til å rekke det, og det stemmer. Jeg har hatt to stressende uker med mye å gjøre, i tillegg til altfor mange sykedager hvor jeg ikke har fått gjort noe som helst (derav bloggstillhet). Lesedoktor Ingalill ga meg streng beskjed tidligere i uken om derfor å lystlese når jeg først skulle lese noe, og man skal som kjent alltid lytte til fagfolk. Istedenfor å bruke de siste dagene på The Moonstone – som jeg riktignok har lyst til å lese, men ikke SÅ lyst – har jeg heller lest Matias Faldbakkens debutroman The Cocka Hola Company. Hva det eventuelt avslører om meg at jeg lystleser en roman befolket av misantroper med porno og dop øverst på agendaen, skal jeg ikke spekulere i. Men hysterisk morsomt er det. Det blir sannsynligvis også en perfekt opptakt til neste måneds lesesirkelbok, Trainspotting av Irvine Welsh, hvor jeg kommer sterkere tilbake.

De av dere som har lest The Moonstone, kan som vanlig legge igjen lenke til innleggene deres i kommentarfeltet. Hvis dere likte boken, skal jeg prøve ikke å vente så altfor lenge med å få lest den selv. I morgen trekker jeg som vanlig ut en vinner blant de som deltok i lesesirkelen i dag. Premien er en av de neste bøkene i lesesirkelen i år, litt avhengig av hvilke bøker vinneren allerede har lest. Kriteriene for å være med i trekningen er at dere har lest boken og blogger om den i dag eller i morgen.

Jeg håper det kommer et par innlegg i dag, for jeg er veldig nysgjerrig på hva slags leseropplevelse The Moonstone er. For min egen del er trappevask og selvangivelse dagens viktigste aktiviteter.

Ha en strålende søndag!

26 kommentarer til “Lesesirkel april: The Moonstone”

 1. Det skal et mirakel til for at jeg skal bli ferdig. Jeg kom plutselig på at jeg hadde glemt å bestille boken, og da jeg endelig fikk gjort det ble den forsinket! Så da jeg hentet posten i går ettermiddag lå den der… Med tanke på at det er familieselskap om et par timer og jeg har rukket å lese 5 sider, så skal det kanskje et lite mirakel til for at jeg rekker dette?

  1. Hehe, ja, da skal det gode multitasking skills til for å bli ferdig i kveld. Men boken høres definitivt lovende ut, så helt bortkastet får vi håpe at kjøpet ikke var. Hvis du leser og blogger om boken senere, er det bare å legge igjen lenke til innlegget da. Jeg vil gjerne lese.

   1. Ja, har rukket å lese 4 sider, he he… Nei, bortkastet er det ikke, og jeg ligger litt etter ang. lesesirkelen… Trainspotting ligger heldigvis allerede klar, og går alt som beregnet, så begynner jeg med den mot slutten av uken. Da burde jeg vil rekke å bli ferdig.

   2. Jeg ligger også på etterskudd i lesesirkelen, og skal skjerpe meg kraftig denne måneden med å prioritere Trainspotting. Den er jo heldigvis ikke så lang, og burde kunne leses på en uke. Fire sider er kanskje litt lite å basere et innlegg på, ja… I så fall må man virkelig være kreativ på tekstanalysen.

 2. Må desverre si at jeg ikke har lest månedens bok, og jeg har lite unnskyldninger for å ikke ha lest den heller. Ordnet meg den tilig i måneden, men av en eller annen grunn har jeg valgt å lese andre bøker i stede. Men har ordnet meg neste bok «Trainspotting» og gleder meg veldig til å lese den. Den lover jeg at jeg skal lese, hvis ikke noe helt crazy skjer da:) Skal lese «Moonstone» ved en senere anledning:) Skal følge med her, for jeg er spent å se hva dere mener om boken:) Den høres jo så bra ut:)

  1. Du trenger ingen unnskyldninger, Isabella, lesesirkel skal bare være morsomt. Dessuten har jeg jo ikke lest boken selv, så det ville vært i overkant merkelig hvis jeg var streng mot andre deltakere:-) Trainspotting blir morsom å lese, den tror jeg er noe for seg selv. Moonstone høres unektelig også spennende ut, så jeg skal lese den senere. Du får heller legge igjen lenke hvis du blogger om den senere i år!

   1. Takk Line:) Får bare litt dårlig samvittighet, siden jeg har meldt meg opp på boken:) Skal hive ut lenke når jeg har lest den. Trainspotting, blir spennende å lese. Tror jeg må se filmen etterpå også:) Ha en fin søndag:)

   2. Dårlig samvittighet er strengt forbudt i lesesirkelsammenheng! Så det så. Jeg håper det er noen som har sett Trainspotting som nå skal lese boken, for bok- og filmsammenlikninger er alltid stas. Jeg har ikke sett filmen, og skal neppe se den heller. Rusmisbruk er for meg intet problem i bøker, men på film blir jeg fysisk dårlig av det.

    Ha en fin mandag, Isabella! (Litt treg med kommenteringen her:-)

  1. Godt å høre, jeg begynner å glede meg til å lese den selv etter så mange positive kommentarer. Bare legg igjen lenke når du skriver om den, så finner vi andre frem til den:-)

 3. Jeg har lest den!! Nå ble jeg uforholdsmessig stolt. Sniksamleser fremdeles, og skriver i tillegg bachelor – så tror ikke det blir innlegg. Nå gleder jeg meg skikkelig til det begynner å komme innlegg om The Moonstone; er spent på om folk har kjedet eller kost seg. Selv gjorde jeg litt av begge deler, men opplevelsen kom definitivt ut på plusssiden.

  God bedring (hvis det fremdeles trengs). Gleder meg til du blir mindre travel igjen 🙂

  1. Hurra!! Jeg er imponert! Du vet at du kan skrive korte innlegg om bøkene? Ikke noe press, bare sånn at du er klar over det;-) Uansett hyggelig at du sniksamleser. Og nå ble jeg fryktelig nysgjerrig på hva som var kjedelig med boken, siden du er den første som har ymtet frempå i den retningen.

   Tusen takk, Haruhi! Det trengs fortsatt, men jeg er heldigvis mye bedre nå og klør i fingrene etter å blogge igjen:-)

 4. Lesedoktor kan jeg like – det høres ut som noen som ei som reiser rundt på bygda og helbreder meg litteratur og burde få MYE betalt – (i egg og neper). Jeg står fremdeles i bib.kø på moonstone, men etter alle disse positive rapportene skal den definitivt leses .

  1. Haha! Jeg skal se hva jeg finner av egg til lesedoktoren, neper blir det verre med. Du kan evt få betalt i kattemat eller sjokolade? Vi får kaste oss over Moonstone når du er ferdig med å stå i kø, og finne ut hva som er så bra med den.

 5. Jeg leste den ferdig i påsken og var ganske fort betatt! Wilkie Collins, min nye helt! http://bentebing.wordpress.com/2012/04/29/the-moonstone/
  Jeg har kjøpt meg en ipad og en av gratis bøkene er The lady in Withe av den godeste Wilkie. Jeg har lastet den ned og har lest et par sider og jeg må virkelig skjerpe meg for ikke å fortsette – for jeg bør heller lese noe annet. God bedring Line!

  1. Så morsomt, Bente! Den hvite damen er også oppført på 1001-listen, så da gleder jeg meg til å høre hva du synes om den. Men hvorfor kan du ikke fortsette? Bør man noensinne lese noe annet enn gode bøker? 🙂

   Du er så lynrask med lesesirkelbøkene, og alltid ferdig ukevis i forveien. Jeg skal la meg inspirere av deg, og begynne på neste bok god tid i forveien. Og: Tusen takk!

   1. Det er så mange usedvanlige og spennende bøker i lesesirkelen, dessuten så leser jeg jo ikke alle lesersirkelbøkene, så da blir jo mellomrommene litt større… Wilkie må vente for jeg er med i en lesesirkel til som jeg har ansvar for – og da går den foran «bøker man tilfeldigvis kommer over». Vi skal forresten lese «Livlegens besøk» av Per Olof Enqvist – tror det blir en høydare:-)

   2. Godt poeng med mellomrom mellom bøkene, det hadde nok hjulpet meg til å bli ferdig tidsnok. Men spennende bøker, det er det. Da skal jeg følge med på bloggen din og lese om Enquists bok, for den har jeg i hyllen. Og så skal jeg følge ditt eksempel fremover med å heller lese lesesirkelbøker jeg har ansvaret for enn bøker jeg tilfeldigvis kommer over;-)

 6. Jeg fikk lyst til å lese The Moonstone kun basert på kommentarene her – så nå ser jeg fram til å lese omtalene etterhvert 🙂

  Håper formen din er bedre, Line, for det er kjedelig å gå rundt og hangle. Og så det er bra at du har en lesedoktor! Ingalill – leser, jogger og bokdoktor – herlig 😀

  Jeg har fremdeles store planer om å komme meg til Oslo på onsdag – jeg har til og med funnet en bok som skal bli sluppet fri! Det er ikke dårlig 😉

  Klem, klem

  1. Jeg også! Jeg hadde ingen anelse om hvilken type bok det var på forhånd, ellers hadde jeg lest den allerede i forbindelse med påsken. Whodunnit-mysterier hører påsken til.

   Formen er litt bedre nå, ja, heldigvis, og alt blir bra når jeg får møte lesedoktoren in person på onsdag. Hun har kjøpt bok til meg på loppis, og det er nok den medisinen jeg trenger nå:-) Så utrolig hyggelig hvis du også kommer! Nå er det jo så lenge siden sist. Hvis du har funnet frem til din første bc-bok, finner du sannsynligvis flere etter hvert. Jeg har i alle fall oppdaget at det er så greit, så greit å kvitte seg med noen bøker i ny og ne – for da blir det bedre plass til nye bøker i hyllene;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s